Manchester City razbio Real Madrid: Građani na megdan Džeki i Interu

4
Radiosarajevo.ba
Manchester City razbio Real Madrid: Građani na megdan Džeki i Interu
Foto: Anadolija / Manchester City - Real Madrid

Revanš susret polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida igrao se večeras na stadionu Etihad u Engleskoj. City je razbio Real rezultatom 4:0.

Susret je počeo u 21 sat.

A, na teren su istrčali, za City: Ederson - Walker, Dias, Akanji - Stones, Rodri - Silva, Gundogan, De Bruyne, Grealish - Haaland, te za Real: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinicius.

Udala se kćerka Zukana Heleza: Ministar podijelio fotografiju sa vjenčanja

Udala se kćerka Zukana Heleza: Ministar podijelio fotografiju sa vjenčanja

Utakmica je počela u 21 sat, a već u 4. minuti na prvi udarac odvažio se Walker. Ipak, njegov pokušaj s distance odlazi daleko od gola.

U 7. minuti vidjeli smo opasnost pred golom Reala. Prvo je De Bruyne lijepo uposlio Haalanda, koji je zaobišao Courtoisa, ali nije bio u poziciji za udarac pa se odlučio za dodavanje, no pred golom nije bilo nikog od njegovih saigrača. Ipak, u nastavku akcije do lopte je stigao Rodri, koji se izvukao na šut i pucao malo pored gola.

U 13. minuti City je zamalo poveo. Haaland je pucao glavom iz blizine nakon ubačaja Grealisha, ali Courtois mu je obranio. U nastavku Grealish gađa pored gola.

Liga prvaka: Manchester City ili Real Madrid, Građani ili Kraljevi?

Liga prvaka: Manchester City ili Real Madrid, Građani ili Kraljevi?

U 23. minuti City je poveo. Za rezultat je 1:0. zaslužan je Bernardo Silva.

Real je imao odličnu šansu u 35. minuti, ali je Greda spasio City. Udarac Kroosa odsjeo je na okviru gola.

U 37. minuti City je poveo sa 2:0. Strijelac je ponovo bio Bernardo Silva. Brza akcija po lijevoj strani, Gundogan je pucao, a lopta se od bloka odbila ravno na glavu Silve, koji je preciznim udarcem povećao vodstvo domaćih.

10 minuta nakon početka drugog poluvremena žuti karton dobio je Dias, a ubrzo nakon toga i igrač Reala dobio je žuti karton. Carvajal je srušio Grealisha s leđa.

U 62. minuti stiže još jedan žuti karton za Gundogana zbog prekršaja na Viniciusu.

Manchester City - Real Madrid
Foto: Anadolija: Manchester City - Real Madrid

U 63. minuti dogodila se prva izmjena, Rudiger mijenja Modrića, a u 70. minuti još jedna promjena kod Reala. Asensio ulazi umjesto Kroosa.

U 73. minuti City vodi 3:0 i to zbog autogol Edera Militaa. De Bruyne je ubacio iz slobodnog udarca, Akanji glavom dodirnu loptu, a Militao ju je skrenuo u vlastitu mrežu.

U 91. minuti City poveo 4:0. Strijelac je Julian Alvarez.

Pobjednik je izborio plasman u finale u Istanbulu, u kojem će mu protivnik biti Inter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije