Liga prvaka: Manchester City ili Real Madrid, Građani ili Kraljevi?

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Manchester City ili Real Madrid, Građani ili Kraljevi?
Foto: Anadolija / Real Madrid - Manchester City

Revanš susret polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida igra se večeras na stadionu Etihad u Engleskoj. 

Nakon uzbudljive prve utakmice (1:1), cijeli svijet čeka kako će na terenu stadiona u Manchesteru igrati trupe trenera Pepa Guardiole i Carla Ancelottija. 

Prva utakmica je bila čudna. U periodima dominacije jednog tima, ovaj drugi je postigao pogodak. Također, obje ekipe su igrale jako oprezno, a tako se očekuje i da će početi ovaj meč. 

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Ipak, jedan gol bi mogao da promijeni situaciju na terenu. Bilo da proradi Erling Haaland, kojeg je Antonio Rudiger fantastično zatvorio, ili da Real Madrid opet nešto 'izmisli', čim i ako padne prvi pogodak, sve se mijenja

Real Madrid ima jedan veliki hendikep, a to je nepoznat status Eduarda Camavinge. On se povrijedio u meču prethodnog vikenda protiv Getafea, a još nije poznato da li će igrati protiv Građana

S druge strane, Manchester City ima cijelu ekipu na raspologanju. Nathan Ake je bio upitan, ali bi trebao biti spreman za ovaj veliki meč. 

Real Madrid brani titulu, ali Manchester City je spreman za osvetu. Historija koju imaju ova dva tima, zajedno s količinom kvaliteta na terenu, te značenje koje ima ova utakmica trebalo bi da budu dobitna kombinacija za jedan fantastičan meč. 

Sama utakmica počinje u 21:00 sat, a televizijski prijenos omogućen je na kanalima Arene Sport

Podsjetimo, prvi finalista je Inter našeg Edina Džeke, nakon što su sinoć, 16. maja, potvrdili prolaz protiv svog gradskog rivala Milana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije