Bez pobjednika u Madridu: Real i Manchester City odigrali remi u prvom meču polufinala

0
S. P. M.
Bez pobjednika u Madridu: Real i Manchester City odigrali remi u prvom meču polufinala
Foto: EPA - EFE / Real Madrid - Manchester City

Real Madrid i Manchester City odigrali su prvi susret polufinala Lige prvaka 1:1. Meč je odigran u Madridu na stadionu Santiago Bernabeu.

Prvu priluku na susretu imao je Kevin De Bruyne u 8. minuti, šutirao je loptu s desne strane u okvir Kraljeva, ali odbranio je to Thibaut Courtois. Građani su nastavili stvarati šanse, no bez uspjeha.

Real dolazi do prvog šuta prema golu i prvog pogotka, Vini Jr u 36. trese mrežu gostiju, asistirao mu je Eduardo Camavinga. Toni Kroos je požutio u završnici prvog poluvremena zbog prekršaja nad Ilkayem Gundagonom. Prvi dio, 1:0.

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

U žestokom sudaru povrijeđene dvije osobe: Objavljen identitet oba vozača

De Bruyne dolazi do pogotka i izjednačenja za goste u 67. nakon asistencije Gundogana. Trener Španaca Carlo Ancelotti je zaradio žuti karton zbog prigovaranja nakon gola gostiju. Žuti karton i za Gundogana u 71., te Camavingu u 78. minuti.

I Beranrdo Silva je požutio u 86. minuti. Madrid je napravio tri izmjene u završnici (81', 84', 87'), ali i to nije pomoglo da dođu do drugog gola. Konačan rezultat 1:1.

Ova utakmica je 190. koju Ancelotti vodi u sklopu Lige prvaka. Izjednačio je rekord Sir Alexa Fergusona koji ima isti broj susreta, ali sve je zabilježio sa Manchester Unitedom.

Revanš večerašnje utakmice se igra iduće sedmice, 17. maja s početkom u 21 sat.

Sutra u 21 sat se igra susret drugog polufinalnog para, Inter i AC Milan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije