Liga prvaka: Liverpool traži čudo u Madridu, Napoli dočekuje Eintracht Frankfurt kao veliki favorit

0
N. Žunić
Liga prvaka: Liverpool traži čudo u Madridu, Napoli dočekuje Eintracht Frankfurt kao veliki favorit
Foto: EPA - EFE / Insert iz prvog duela Liverpoola i Real Madrida

Osmina finala Lige prvaka privodi se kraju večeras, kada ćemo saznati posljednja dva putnika u četvrtfinale najprestižnijeg takmičenja u Europi. 

Večeras se na stadionu Santiago Bernabeu sastaju Real Madrid i Liverpool (5-2 u prvoj utakmici), dok na stadionu Diego Armando Maradona Napoli dočekuje Eintracht Frankfurt (2-0)

Šest ekipa je već u četvrtini finala, a to su Bayern Munchen, Benfica, Chelsea, Milan, Inter i Manchester City. 

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Real Madrid-Liverpool 

Liverpool treba pravo čudo kako bi prošao u ovom dvomeču. Madriđani imaju 5-2 iz prve utakmice i poznati su kao ekipa s najviše iskustva u Ligi prvaka, te je teško očekivati da će primiti četiri gola bez da postignu barem jedan. 

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Ipak, Real Madrid je prethodne sezone kao autsajder uspio da prođe svaku rundu do finala ovog takmičenja, te je to uradio tako što je okrenuo rezultate iz prvih utakmica protiv odličnih ekipa.

Isto treba imati u vidu da je Liverpool 2019. godine izgubio 4-1 protiv Barcelone u prvoj utakmici, pa prošao dalje pobjedom 4-0 na Anfieldu

Što se tiče same utakmice, očekuje se da će Liverpool krenuti jako od prve minute te da će probati doći do ranih golova. Real Madrid, s druge strane, će pokušati da se odbrani i iskoristi prostor koji ostaje iza Liverpoola, koji mora baciti sve karte naprijed. 

Trener Liverpoola Jurgen Klopp ne može računati na Thiaga Alcantaru, Joe Gomeza i Luisa Diaza, dok je pod upitnikom Naby Keita

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ima puno manje problema s povredama. Njemu su van stroja David Alaba i Ferland Mendy, mada problem može nastati jer se radi o jedinim lijevim bekovima u ekipi iz španske prijestolnice.

Očekuje se Nacho Fernandez na lijevom boku odbrane Madriđana, mada je moguće da se tu nađe i Eduardo Camavinga

U svakom slučaju, očekuje se nas duel titana europskog fudbala. Real Madrid i Liverpool traže spas sezone kroz Ligu prvaka i iako Englezi imaju veliki zaostatak, to ne znači da nećemo vidjeti spektakl. 

Napoli-Eintracht Frankfurt 

Kada uzmemo u obzir trenutnu formu, Napoli je uz Barcelonu vjerovatno najbolja ekipa u Europi trenutno.

Tim pod vodstvom Luciana Spalettija igra nevjerovatno, te je već faktički osigurala titulu u Seriji A. U Ligi prvaka traže najveći uspjeh ikada, imajući u vidu da nikada nisu išli dalje od osmine finala

Isto tako, imaju veliko vodstvo od 2-0 iz prve utakmice. To bi trebalo biti dovoljno za prolaz, mada njemačke ekipe, ma kako se one zvale, nikada ne treba otpisivati

Eintracht Frankfurt je vezao četiri utakmice bez pobjede i ne ulaze u ovaj duel u odličnoj formi. Ipak, njemački mentalitet koji nalaže da se nikada ne odustaje trebalo bi da nam garantuje jednu borbenu ekipu Eintrachta na terenu stadiona Diego Armando Maradona. 

Što se tiče povreda i izostanaka, trener Napolija ima dva igrača pod upitnikom, a to su Kim Min-jae i Hirving Lozano, a Giacomo Raspadori će propustiti meč.

S druge strane, trener Eintrachta Oliver Glasner će biti bez usluga svog najboljeg igrača ove sezone Randala Kolo Muanija, koji je zaradio crveni karton u prvoj utakmici. Van stroja je i Jesper Lindstrom

Iako neće mnogo publike ispred malih ekrana gledati ovaj meč, svakako će biti interesantno koliko može Eintracht uraditi bez Kolo Muanija protiv ovakvog Napolija. Ako prođe tim iz Italije, mogao bi biti izrazito težak protivnik za sve ekipe u četvrtfinalu

Oba susreta Lige prvaka igraju se u 21 sat, a možete ih gledati na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije