Liga prvaka: Bayern siguran protiv PSG-a, bez golova u Londonu

0
S. P. M.
Liga prvaka: Bayern siguran protiv PSG-a, bez golova u Londonu
Foto: EPA - EFE / Bayern vs PSG

Bayern je savladao PSG na Allianz areni u Minhenu.

Bayern je nadjačao Francuski klub 2:0 (3:0). Tottenham i Milan su nakon kašnjenja početka igrali bez golova, 0:0, no dalje ide Milan (0:1).

Bayern i Milan idu u četvrtfinale zajedno s jučerašnjim pobjednicima, Chelsea i Benfica.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Prvo poluvrijeme

Leon Goretzka je imao prvi precizni udarac u 16. minuti, pokušao je s ivice boksa, no to nije prestavljalo problem golmanu Gianluigiju Donnarummi.

U 25. minuti Lionel Messi šutira prvi na gol za Francuze, no nije to problem za domaću ekipu.

Jamal Musiala se okušao u 32. da povede za domaću ekipu, ni to ne predstavlja problem golmanu Francuza.

Kapiten PSG-a Marquinhos je napustio igru u 36. nakon povrede, u igru umjesto njeg je ušap Nordi Mukiele, kapitensku traku uzima Kylian Mbappe.

Greška Yansa Sommera je mogla skupo koštati Bavarce u 38. minuti, Vitinha mu oduzima loptu, pokušao je ubaciti u praznu mrežu domaćina, no spašava to Matthijs de Ligt u posljednjem trenutku.

Bez kartona je završilo poluvrijeme. Dva kornera za domaću ekipu, jedan za goste.

Drugo poluvrijeme

Poništen je gol Maxima Choupo-Motinga u 52. minuti, VAR je potvrdio da je bio u offsideu.

Choupo-Moting ovaj put nije u offsideu, u 61. je 1:0 za domaću ekipu. Dvije minute kasnije Sergio Ramos je pokušao da izjednači glavom nakon ubacivanje iz kornera, spašava to sjajni Sommer.

U 67. Mbappe također pokušava, no udarac dolazi iz nezgodnog ugla.

Kingsley Coman se ozlijedio u 86. minuti, Serge Gnabry uzima njegovo mjesto na terenu. Četiri minute kasnije Gnabry pogađa drugi gol utakmice.

Achraf Hakimi je u šestoj minuti sudijske nadoknade zaradio jedini žuti karton ovog susreta.

U Londonu uspavanka

Start utakmice na stadionu Tottenhama je pomjerena za 10 minuta, naime bus s igračima Milana je kasnio zbog gužvi u Londonu. Cristian Romero je požutio u 17., te četiri minuta kasnije njegov suigrač Clement Lenglet. Pobunio se i trener Antonio Conte, sudiji je bilo dosta, i on dobija žuti. Prvo poluvrijeme bez ozbiljnih prilika, obje ekipe nisu imale šut na gol.

U 51. minuti konačno prvi udarac na gol, Brahim Diaz je pokušao da povede za Italijane, spašava to lagano Fraser Foster. Nešto se moralo promijeniti, već u 52. na teren je ušao Pedro Porro umjesto Ivan Perišića, četiri minuta kasnije i Milan ubacuje Alexisa Saelemaekersa, izašao je Junior Messias.

Prva prilika za londonsku ekipu u 64. minuti, Mike Maignan brani pokušaj Pierre-Emilea Hojbjerga. Olivier Giroud četiri minuta kasnije šutira za Talijane, no i ovo brani Foster. Romero napušta igru nakon drugog žutog kartona u 77. minuti, Tottenham nastavlja s igračem manje.

Ismael Bennacer je u 87. pokušao da dođe do vodstva za Italijane, spašava to i ovo Foster. Malick Thiaw nakon strateškog prekršaja u trećoj minuti sudijske nadoknade dobija jedini žuti za Milan. Dva minuta kasnije i Oliver Skipp je požutio. Utakmica je završila bez golova, Milan ide dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije