Navijač PSV-a dobio dva mjeseca zatvora zbog napada na golmana Seville

0
Radiosarajevo.ba
Navijač PSV-a dobio dva mjeseca zatvora zbog napada na golmana Seville
Foto: Twitter / Dmitrović oborio navijača koji ga je napao

Dvadesetogodišnji muškarac iz Roermonda, Nizozemska, koji je 23. februara napao golmana Seville tokom fudbalske utakmice između PSV-a i španskog kluba osuđen je na tri mjeseca zatvora, od čega je mjesec dana uslovno.

Sud u Oost-Brabantu također mu je izrekao novu dvogodišnju zabranu ulaska na ili blizu stadiona Philips u Eindhovenu kada PSV igra domaće utakmice.

Navijač PSV-a utrčao je na teren u završnici meča i napao golmana Marka Dmitrovića. Golman se branio i oborio čoveka na zemlju. Nekoliko zaštitara ga je brzo odvelo.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

PSV je kasnije otkrio da osumnjičeni Dilano K. uopšte nije trebao da bude na stadionu - opština Eindhoven mu je izrekla zabranu prilaska nakon dva prethodna prekršaja vezana za fudbal.

"Ušli ste na teren u pijanom stanju da biste napali fudbalera", saopštio je sud. "To je potpuno nepoštovanje prema žrtvi, fudbalskim klubovima i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem. Ali ovo nema veze sa fudbalom".

K. nije htio reći sudu kako je zaobišao zabranu stadiona. No, prema PSV-u, ušao je sa kartom koju mu je kupio prijatelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije