Liga prvaka: Chelsea poslao kući Dortmund, Benfica deklasirala Brugge

0
S. P. M.
Liga prvaka: Chelsea poslao kući Dortmund, Benfica deklasirala Brugge
Foto: EPA-EFE / Chelsea vs Borussia Dortmund

Chelsea je savladao Borussiu Dortmund i osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Na Stamford Bridgeu je slavila domaća ekipa 2:0 (2:1). U Lisabonu je pukla petarda Benfice, poslali su Brugge kući rezultatom 5:1 (7:1).

Chelsea i Benfica su prvi četvrtfinalisti Lige prvaka, sutra igraju Bayen i PSG, te Tottenham i Milan.

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Fabrizio Romano: FC Liverpool je dobio novog trenera

Prvo poluvrijeme

Julian Brandt je zbog povrede već u petoj minuti napustio igru, umjesto njeg susret za Dortmund je nastavio Giovanni Reyna.

U 17. minuti igre Dortmund imao priliku da povede nakon slobodnog udarca Marco Reusa. Šutirao je direktno na gol, ali je Kepa Arrizabalaga spasio loptu.

Sjajna kontra plave ekipe, no loš je finiš. Kai Havertz je pogodio stativu u 28. minuti, nakon udarca sa ivice boksa.

Niklas Suele je prvi požutio nakon pokušaja da potroši vrijeme u 41. minuti.

Nakon ubacivanja sa lijevog krila i gužve, u 44. minuti Raheem Sterling pogađa sa desetak metara, nastupilo je ludilo na tribinama Stamford Bridgea.

Drugo poluvrijeme

Drama na početku drugog poluvremena. Nakon što je pogledao ekran, sudija pokazuje na bijelu tačku za Chelsea. Havertz šutira i pogađa stativu, no igrač Dortmunda je ušao u boks prerano. Havertz ovaj put pogađa mrežu, 2:0 za Chelsea u 52. minuti.

Kepa Arrizabalaga dobija žuti u 66. zbog 'gubljenja' vremena. Enzo Fernandez u 77. također dobija žuti.

Nijemci su pokušavali stvoriti priliku, no nisu uspjeli doći do ključnog pogotka.

Napeto je bilo u sudijskoj nadoknadi, sudija je podijelio niz kartona, Marius Wolf i Ben Chilwell u 92., Marc Cucurella 96., te Jude Bellingham u 98. minuti.

U Lisabonu petarda

Od početka susreta Benfica je kontrolisala igru protiv Club Bruggea. VAR je poništio gol Joao Maria u drugoj minuti. Benfica je nastavila da stvara pritisak tokom prvog poluvremena. U 38. konačno, Rafa Silva pogađa za domaću ekipu. Lisabonci su nastavili da šutiraju, u 2. minuti sudijske nadoknade Goncalo Ramos pogađa za 2:0 na poluvremenu.

Ramos je nastavio u drugom poluvremenu, u 57. pogađa treći gol za Portugalce. I Joao Mario pogađa iz penala u 71. minuti. Petardu je pogodio David Neres šest minuta kasnije, podignuta je zastavica za offside, no VAR poništava odluku. Bjorn Meijer pogađa jedini gol za Brugge u 87. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije