Odluka medicinskog tima PSG-a: Neymar mora na operaciju

0
Anadolija
Odluka medicinskog tima PSG-a: Neymar mora na operaciju
Foto: Facebook / Neymar

Brazilski fudbaler i napadač Paris Saint-Germaina Neymar uskoro će biti podvrgnut operaciji na desnom skočnom zglobu zbog čega će biti izvan terena do četiri mjeseca i propustiti ostatak sezone, saopćio je u ponedeljak francuski klub.

Neymar će propustiti utakmicu osmine finala Lige prvaka u gostima kod Bayernu Minhena koja je na programu u srijedu i biće operisan narednih dana u bolnici u Dohi, u Kataru, saopćio je pariski klub.

"Neymar je pokazao nekoliko slučajeva teške nestabilnosti desnog skočnog zgloba. Nakon najnovijeg slučaja istegnuća 20. februara, medicinski tim PSG-a preporučio je operaciju ligamenta kako bi se problem trajno riješio. Svi eksperti sa kojima smo se posavjetovali potvrdili su potrebu za ovakvim zahvatom", navodi se u saopćenju PSG-a.

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Smiješi joj se odšteta veća od godišnje plate: Čistačica (38) digla kantu, presjeklo je u leđima...

Neymar se posljednji put povrijedio u februaru u pobjedi od 4:3 nad Lilleom u francuskoj ligi. Povrijedio je desni skočni zglob i u prvom meču Brazila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali se uspio vratiti na turnir.

Ovo nije prvi put da brazilski napadač propušta važne utakmice francuskog kluba. Brazilac je više puta bio van terena zbog povreda stopala, prepona, rebara i skočnog zgloba otkako se pridružio PSG-u za rekordnih 222 miliona eura 2017. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije