Neymar napustio teren na nosilima, njegov PSG jedva pobijedio

0
Radiosarajevo.ba
Neymar napustio teren na nosilima, njegov PSG jedva pobijedio
Foto: EPA / Neymar

Brazilska zvijezda Neymar napustio je danas utakmicu svog PSG-a na nosilima nakon teške povrede, dok je njegova ekipa golom u zadnjim sekundama pobijedila Lille rezultatom 4:3. 

U susretu 24. kola francuske Ligue 1, PSG je dočekao Lille i činilo se kako će rutinski pobijediti. Vodili su 2:0 golovima Kyliana Mbappea i Neymara, ali su se previše opustili. 

Lille je dao tri naredna gola na utakmici, a da nesreća ne dolazi sama, dokazao je Neymar koji je u 51. minuti susreta morao napustiti igru na nosilima, zbog povrede zgloba. Isti zglob je, podsjetimo, Neymar povrijedio na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Ipak, njegov PSG je uspio pobijediti. Golovima Kyliana Mbappea u 87. te Lionela Messija u 95. minuti, PSG je upisao sva tri boda u ovom nevjerovatnom meču

Ligaška titula je za ovaj klub opet, čini se, zagarantovana, ali problem može predstavljati ova povreda Neymara. Za samo par sedmica, 8. marta tačnije, igraju drugu utakmicu protiv Bayern Munchena, a imaju zaostatak od jednog gola.

Ako se povreda ispostavi kao ozbiljna, PSG bi mogao biti u problemima. Bez Neymara, pitanje je koliko će moći protiv bavarskog kluba, piše ESPN

[twitter]https://twitter.com/youarealoserfr/status/1627300784621899778[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije