Kako je MUP RS 'tretirao' navijače FK Sarajevo: 'Da ti šamarčinu udarim'

5
Radiosarajevo.ba
Kako je MUP RS 'tretirao' navijače FK Sarajevo: 'Da ti šamarčinu udarim'
Foto: Twitter / MUP RS i navijači FK Sarajevo

Nogometaši Sarajeva poraženi su od Borca u utakmici 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su slavili rezultatom 1:0 i tako prekinuli fantastičan niz Sarajeva od sedam utakmica bez poraza.

S obzirom na to kako je glavni sudija utakmice Miloš Gigović dijelio (ne)pravdu, nogometaši Sarajeva mogu biti ponosni kako su odigrali meč.

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Udes na Otoci: Stvorile se velike gužve

Meč u Banjoj Luci nisu obilježile samo skandalozne situacije na terenu. Pažnju su privukl pripadnici MUP-a RS, koja je tek na poluvremenu dozvolila navijačima Sarajeva da uđu na stadion.

Kakav tretman su navijači Sarajeva imali prilikom ulaska na Gradski stadion u Banjoj Luci najbolje pokazuje snimak koji je prilikom pretresanja snimio jedan navijač navijač tima s Koševa.

"Šta glumiš? Da ti udarim šamarčinu jednu…", čuje se kako policajac prijeti navijaču, tražeći da prestane sa snimanjem.

"Ovaj tretman policije prema nama je bio zaista najlošiji u ovoj sezoni. Putovali smo cijelom BiH, ali nismo imali problema kao u Banjoj Luci. Zaista se nadamo da će nadležni poduzeti mjere i sankcionirati neodgovorne pripadnike MUP-a RS. Snimak je pokazuje", kaže jedan navijač FK Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

Iz MUP-a RS se u nedjelju, 7. maja, ali ni dan nakon utakmici nije niko oglašavao povodom ovog incidenta.

Intrigantnom porukom oglasilo se FK Sarajevo na društvenim mrežama. Uz fotografiju navijača Bordo kluba iz Banje Luke, napisali su: "Utakmica traje 90 minuta".

Naglasimo i to da je Nogometni savez BiH kažnjavao Milana Gigovića dva puta, oba puta zbog FK Borac.

Prvi put suspenzijom na deset utakmica u Premijer ligi BiH 2019. godine zbog suđenja na meču Borac - Radnik (2:0), a samo godinu dana kasnije zbog meča Borac - Velež (2:0) nakon kojeg je dobio višemjesečnu suspenziju.

Zanimljivu objavu na društvenim mrewžama dao je i kapiten Bordo tima Dino Ziljkić. Imao je poruku za šefa stručnog štaba tima sa Koševa Mirzu Varešanovića.

Dozvolio sam sebi prvi put, da Vam ne persiram. 24/7 si uz igrače. 24/7 imamo u tebi oca, brata, prijatelja, zatim trenera. Odavno, a pogotovo od sad i sijede ako dočekam biću uz tebe. 24/7 si nam ulivao u glavi, kako moramo poštovati i ginuti za klub, navijače i sve ljude koji vole Sarajevo. Nikad nisi dao ružnu riječ na grad, na klub! Prvi si trener za kog’ sam ovako javno napisao, šta god bilo ikad, ja ću te voleti!", napisao je Ziljkić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije