Mirza Varešanović: Pomoćni trener Borca je primitivac, jeo je hljeb u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: Pomoćni trener Borca je primitivac, jeo je hljeb u Sarajevu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Poprilično neugodna situacija se dogodila tokom konferencije za novinare nakon što je Borac ostvario pobjedu u derbiju nad Sarajevom (1:0) i s tim ovjerio nastup na evropskoj sceni.

Strateg Sarajeva Mirza Varešanović obratio se novinarima, istakavši, između ostalog, da ne želi da čestita rivalu na pobjedi.

"Ne bih ništa spominjao o utakmici, mislim da je bh. sportska javnost sve vidjela. Želio bih da čestitam svojim igračima na dobroj igri, herojskoj borbi i ovo je bio jedini način da se mi zaustavimo. Ne želim Borcu da čestitam na pobjedi, uvijek poslije svake utakmice čestitam protivničkoj ekipi na pobjedi, na dobroj igri, ali to ovog momenta ne želim.

Vlada RS objavila sramotan izvještaj nakon objavljivanja teksta Rezolucije o Srebrenici

Vlada RS objavila sramotan izvještaj nakon objavljivanja teksta Rezolucije o Srebrenici

Najviše sam razočaran situacijom gdje pomoćni trener Borca, koji je zarađivao hljeb u Sarajevu, psuje mom igraču majku, sa kojim je i radio sa njim u Sarajevu. E to je najveći šamar… Ja dotičnog i ne znam, ne znam kako se zove, ali znam da je pomoćni trener u Borcu. Vinku Marinoviću svaka čast, to je veliki gospodin, ali njegov pomoćnik je veliki primitivac da mu ja jednostavno ne znam ni ime. Bio je u Sarajevu, jeo je hljeb u Sarajevu, i da psuje majku igraču sa kojim je sarađivao, to je dno dna", rekao je trener bordo tima.

Vrhunac burne konferencije dogodio se kada je uslijedilo novinarsko pitanje da prokomentariše situaciju kada je Muharem Trako oštro startovao na Nikolu Ninkovića i, po mišljenju pojedinih predstavnika medija, zaslužio crveni karton, nakon čega je Varešanović demonstrativno napustio konferenciju za novinare.

"Je li vi imate obraza da spominjete suđenje? Nemojte molim vas… Ja ne spominjem suđenje, nemojte ga ni vi spominjati. Ja ne bih imao obraza suđenje da spominjem, dajte molim vas… Toliko, hvala lijepo", kazao je Varešanović i napustio Trofejnu salu Gradskog stadiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije