Navijači FK Sarajevo u Banjoj Luci: Horde zla se prisjetile prvog poslijeratnog gostovanja

0
Radiosarajevo.ba
Navijači FK Sarajevo u Banjoj Luci: Horde zla se prisjetile prvog poslijeratnog gostovanja
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Horde zla na Koševu

Najvatreniji navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, popularne Horde zla, pozvale su sve navijače Sarajeva da dođu na gostujuću utakmicu protiv FK Borac.

Uz poziv, objavljen je i video prvog poslijeratnog gostovanja u Banjoj Luci 2007. godine.

"Sedmog aprila 2007. godine navijačka grupa Horde zla Sarajevo se po prvi put nakon agresije i rata u Bosni i Hercegovini organizovano pojavila na gostujućoj tribini Gradskog stadiona u Banja Luci. Tih 70 momaka bili su dio grupacije koja se ranije odvojila od matičnog sjevera i na zapadnoj tribini koševskog stadiona napravila zaseban kop. Razlozi odvajanja su bili neslaganje sa tadašnjim vodstvom grupe. Taj dan u Banja Luci je po prvi put razvijena parola sa našim čuvenim sloganom: MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO! Sloganom koji će u godinama koje slijede predstavljati ideju vodilju naše grupe, ideju o neodustajanju od borbe za naš klub i našu grupu.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Četvrtog maja 2008. godine spomenuta grupacija sa zapada, koja je na prvoj utakmici na toj tribini brojala nešto više od stotinu ljudi, ovaj put se sa deset puta većom brojkom vratila na matičnu tribinu sjever i preuzela vodstvo grupe. Kao i Banja Luci godinu ranije, tako je i taj dan razvijena parola naše ideje vodilje: MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Taj dan započeto je novo poglavlje naše grupe. Poglavlje koje traje i dan danas. Petneastu godišnjicu povratka na sjevernu tribinu spomenutim sloganom nažalost nećemo proslaviti na istoj zbog bojkota domaćih utakmica, ali sudbina je htjela da navedena parola bude ponovo razvijena na mjestu gdje je to učinjeno po prvi put. Tada nas je bilo 70 sada nas mora biti 400!", poručile su, između ostalog, Horde zla.

Susret se igra u subotu, 6. maja u Banjoj Luci u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

[facebook_video]https://www.facebook.com/UNFKS/videos/539671194911142[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije