Hadžibegić: Tužno je da Zmajevi nisu na Mundijalu u Rusiji

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Tužno je da Zmajevi nisu na Mundijalu u Rusiji
FOTO: Facebook / Ilustracija
Utakmice u Grupi H su mi potvrdile ono što sam, nažalost, već napisao u svojoj ranijoj analizi. Ima ekipa koje ne zaslužuju biti na SP-u. I da je stvarno tuga da BiH nije tamo.

U popodnevnom terminu smo imali dvije utakmice koje su bile bez nekog velikog fudbalskog kvaliteta, ali život teče dalje.

U jučerašnjim utakmicama smo vidjeli da se možeš kvalifikovati i kad izgubiš, a danas se to potvrdilo. Jučer je Meksiko izgubio sa 0-3 i kvalifikovao se za osminu finala, a i danas to isto. Japan, koji ide dalje, izgubi od "mrtve" Poljske i ide dalje.

Nekad ima situacija koje ne možeš objasniti, ali moraš prihvatiti, a da se ne ponavljam - moraš imati sreće. A tu ne pričamo o fudbalu, ni sistemu, ni o igračkim vrijednostima. Kolumbija i Japan idu dalje, dvije selekcije koje su bile više nego žalosne. Japan je prošao na žute kartone… A mi smo na prvenstvu svijeta u fudbalu.

Faruk_Hadzibegic_Press_RSA2.jpg - undefined

Grupa G - Belgija i Engleska već kvalificirane, i Tunis i Panama - dvije selekcije već eliminisane.

Bez interesa, ali se mora igrati. Ja sam razočaran, ali to je tako. Belgija protiv Engleske lagano pobjeđuje, jer Englezi trče i disciplinovani su, ali lukavi Belgijanci ih primoravaju da trče za loptom i pobjeđuju bez da su se umorili.

Panama i Tunis odigrali su za ponos i da izbjegnu kritike kad se vrate. Tunis je pobijedio, ali to je samo da se kaže - dali smo sve od sebe.

Ustvari obje selekcije idu kući, a nama je da se nadamo pošto je sada direktna eliminacija, da ćemo gledati fudbal pun emocija u nastavku. Nadam se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije