Belgija pobjedom nad Engleskom zakazala duel s Japanom u osmini finala

Radiosarajevo.ba
Belgija pobjedom nad Engleskom zakazala duel s Japanom u osmini finala
U rezultatski beznačajnoj utakmici za Englesku i Belgiju, uspješnija je bila reprezentacija Crvenih đavola koja je slavila rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme susreta nije donijelo pretjerano puno prilika na obje strane. U 10. minuti susreta Batshuayi se našao sam u kaznenom prostoru i šutirao, ali je njegov pokušaj blokiran.

Jamie Vardy je imao sjajnu priliku da dovede Englesku u vodstvo, ali je loše šutirao glavom sa desetak metara i propala je odlična prilika za Engleze. Do 27. minute se čekalo na pravu priliku, a onda je Fellaini šutirao po sredini gola te je odbrana sjajno intervenisala.

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta bolju utakmicu, a već u 48. minuti susreta Engleska je preko Rashforda prijetila golu Courtoisa, ali bez promjene rezultata. Belgija je u vodstvo stigla tri minute kasnije. 

Adnan Januzaj je sjajno prevario protivničkog igrača i sjajnim udarcem pogodio mrežu Jordana Pickforda za vodstvo Belgije rezultatom 1:0. Engleska je u 66. minuti susreta mogla poravnati rezultat kada je Marcus Rashford istrčao sam na Courtoisa, ali ga nije uspio matirati, pa je njegov udarac otišao pored gola Belgije. 

Najbolju priliku da stignu do poravnanja Englezi su imali u 82. minuti susreta kada je Danny Welbeck najdrže reagovao na odbijenu loptu, ali je odbrana odlično reagovala i sa gol linije izbacila loptu.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata pa je Belgija proslavila pobjedu rezultatom 1:0 i u osmini finala Mundijala igrat će sa Japanom, dok će Engleska odmjeriti snage s Kolumbijom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije