Kolumbija i Japan idu u osminu finala, Senegal zbog žutih kartona ide kući

Radiosarajevo.ba
Kolumbija i Japan idu u osminu finala, Senegal zbog žutih kartona ide kući
FOTO: EPA / Rusija 2018
Nogometne reprezentacije Kolumbije i Japana su se plasirale u nokaut fazu Svjetskog prvenstva iz grupe H.

Kolumbija je bila pod imperativom pobjede protiv Senegla kojem je odgovarao i bod iz današnjeg susreta.

Prvo uzbuđenje na ovom susretu smo imali u 17. minuti nakon što je Mažić svirao najstrožiju kaznu za Senegal, ali je uz konsultacije sa VAR-om poništio je svoju odluku.

Sve do 75. minute susreta nije bilo ništa posebno zanimljivo za izdvojiti, a onda je nakon kornera za Kolumbiju Mina bio najspretniji i loptu poslao u mrežu Senegala za veliko slavlje Kolumbijaca.

U drugom susretu ove grupe snage su odmjerili Japan i Poljska. Poljaci su i prije ovog susreta već spakovali kofere, dok je Japancima odgovarao i bod za prolazak dalje, a na kraju su prošli i sa porazom. 

U dosta nezanimljivom prvom poluvremenu vrijedi izdvojiti pokušaje Okazakija na jednoj strani i Grosickog na drugoj, ali bez promjene rezultata.

Nastavak susreta donosi zanimljiviju igru. Poljaci su u vodstvo došli preko Bednarek koji je na isteku sat vremena zakucao loptu u mrežu nakon asistencije Kurzawe iz slobodnog udarca. Međutim i pored poraza Japanci su prošli dalje zbog manjeg broja kartona u odnosu na Senegal. 

 

Kolumbija sa ovom pobjedom završila je kao prva u grupi H i čeka u osmini finala drugoplasiranu reprezentaciju iz grupe G a to će biti Engleska ili Belgija.

Japan će na drugoplasiranu ekipu iz grupe G. Japanci su imali isti broj bodova i istu gol razliku kao Senegal, ali su zbog manje žutih kartona plasirali se u osminu finala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije