Slijedi nokaut faza: Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Slijedi nokaut faza: Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva
Nakon što su okončani mečevi između Engleske i Belgije, te Paname i Tunisa poznati su svi učesnici osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tako će u osmini finala snage odmjeriti Urugvaj protiv Portugala, Francuska protiv Argentine, Brazil protiv Meksika, Belgija protiv Japana, Španija protiv Rusije, Hrvatska protiv Danske, Švedska protiv Švicarske i Kolumbija protiv Engleske.

U četvrtfinalu sastat će se: Pobjednici susreta Urugvaj - Portugal i Francuska - Argentina, zatim pobjednici susreta Brazil - Meksiko i Belgija - Japan, pobjednici susreta Španija - Rusija i Hrvatska - Danska, te pobjednici susreta Švedska - Švicarska i Kolumbija - Engleska.

Poslije današnjih utakmica trećeg kola po grupama ”H” i ”G” poznati su svi parovi osmine finala Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji.

Prva utakmica osmine finala Mundijala u Rusiji zakazana je za subotu, 30. juna, od 16. sati po srednjoevropskom vremenu u Kazanu, kada će se u planetarnom derbiju ”sudariti” Francuska i Argentina.

Reprezentacija Urugvaja će se također u subotu od 20. sati u Sočiju sastati protiv Portugala.

U nedjelju, 1. jula, u Moskvi od 16 sati igraju Španija i domaćin Rusija, dok se u Nižnji Novgorodu od 20 sati sastaju selekcija Hrvatske i Danska.

Zanimljiv meč na programu je u ponedjeljak, 2. jula, kada se u Samari od 16. sati sastaju Brazil i Meksiko, dok istoga dana od 20. sati u Rostovu igraju Belgija i Japan.

U utorak, 3. jula, u St. Petersburgu od 16. sati igraju Švedska i Švicarska, dok je meč između Kolumbije i Engleske, koji se igra u Moskvi, na programu od 20. sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije