Edin Džeko: Nadam se da neću stati na šest golova, finale je naš san

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko: Nadam se da neću stati na šest golova, finale je naš san
Foto: AS Roma / Edin Džeko
Rimska Vučica sinoć je na svom Olimpicu slavila protiv Barcelone rezultatom 3:0 i tako je izborila plasman u polufinale Lige prvaka.

Najbolji igrač rimske Vučice bio je kapiten našeg nacionalnog tima, Edin Džeko, koji nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

"Činjenica je da su nas u žrijebu svi željeli za protivnika. Na kraju dobila nas je Barcelona i vjerujem da su bili zadovoljni zbog toga. Ja moram biti iskren i reći da mi nismo bili zadovoljni što smo dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu. Još jednom se pokazalo da je lopta okrugla i da je u fudbalu sve moguće.

Od prve do zadnje minute smo odigrali odličnu utakmicu protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Teško je igrati protiv Barcelone, ako ima daš previše loptu, onda se nećeš puno naigrati. Zbog toga smo igrali presing i mogu reći da nikada nisam vidio Barcelonu tako nemoćnu kao sinoć. Mislim da je samo golman ispucao preko 20 lopti, što nije igra Barcelone i to je jedan od razloga što smo uspjeli proći dalje", kaže Džeko i nastavlja:

"Taj prvi pogodak nam je dao još snage i želje, kao i publici koja je bila najbolja do sada. Dala nam je snagu da se borimo i damo maksimum do kraja, do zadnje minute. Uspjeli smo u tome i mislim da smo zasluženo u polufinalu. Što se tiče želja za polufinale mislim da će sve tri ekipe biti zasluženo tu. Nema više favorita.

O Romi će se sada više pričati nego prije utakmica s Barcelonom. Imamo još dvije utakmice u polufinalu i mislim da je san da idemo u finale. Poslije toliko velikih utakmica koje smo odigrali dobro i pobijedili, poput Atletica i Chelseaja, sada s Barcelonom, mislim da pokazuje da imamo snagu i da možemo doći do željenog cilja, a to je finale i najveći san za nas. Šest golova u Ligi prvaka je moj najveći uspjeh u tom takmičenju do sada, ali nadam se da neću ostati na tome, s obzirom na to da imamo još dvije utakmice", ističe Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije