Džeko: Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka

Anadolija
Džeko: Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka
FOTO: EPA / Edin Džeko

"Ne samo da smo dali tri gola, već smo nadigrali Barcelonu. Nikada na terenu nisam vidio onako uznemirene igrače Barcelone", rekao je Edin Džeko, najbolji fudbaler Rome u sinoćnjem senzacionalnom trijumfu nad Barcelonom (3:0) sa kojim su se Rimljani plasirali u polufinale Lige prvaka.

Džeko je u revanš utakmici četvrtfinala, gdje je Roma imala zaostatak od 1:4 iz prvog meča, postigao prvi gol, nad njim je napravljen jedanaesterac, dobio je brojne duele, razigravao saigrače..

”Presretan sam što sam ostao u Rimu. Svi smo sretni. Najbolje tek slijedi. Ukoliko budemo igrali kao protiv Barcelone, možemo parirati svima. Zasluženo smo u polufinalu i nadamo se plasmanu u finale”, rekao je Džeko, naglasivši da će sa uživanjem u petak pratiti žrijeb polufinala Lige prvaka.

Osim Rome, plasman u polufinale sinoć je osigurao Liverpool, koji je i u revanšu na gostovanju pobijedio Manchester City (2:1 – prva utakmica 3:0). Preostala dva učesnika završnice Lige prvaka bit će poznata nakon večerašnjih uzvratnih susreta, u kojima se sastaju Bayern – Sevilla (prva utakmica 2:1), te Real Madrid – Juventus (3:0)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije