Džeko junak: Proglašen igračem utakmice, Romu doveo do skoro 100 miliona eura zarade

Radiosarajevo.ba
Džeko junak: Proglašen igračem utakmice, Romu doveo do skoro 100 miliona eura zarade
Foto: AS Roma / Edin Džeko
Pobjeda Rome u revanš utakmici četvrfinala Lige prvaka protiv Barcelone (3:0) je tema dana na Apeninima ali i fudbalskom svijetu.

Na službenoj stranici rimskog kluba navijači mogu glasati za igrača utakmice, a čak i prije kraja ankete – ishod je poznat.

Edin Džeko je igrač utakmice jer je dobio glasova koliko i svi ostali Romini fudbaleri zajedno! Nakon Džekinog, navijači Rome najviše cijene doprinos De Rossija i Manolasa u velikoj pobjedi.

Inače, Džeko je obradovao i finansijskog direktora Rome. Podsjetimo, Roma je prošlog mjeseca - prolaskom u četvrfinale, pobjedom na Šahtarom kada je čovjek odluke također bio Džeko - stigla do zarade od oko 85 miliona eura u Ligi prvaka.

Plasman u polufinale donosi rimskom klubu još najmanje 11 miliona eura! Roma će zaraditi oko 3,5 miliona eura od ulaznica polufinalnog meča, a od UEFA-e očekuje premiju od 7,5 miliona eura.

To nije sve, nagrada UEFA-e može biti "podebljana" bonusom ako Juventus ispadne od Reala pa Roma bude jedini italijanski klub u polufinalu. Sve u svemu, Roma je stigla blizu 100 miliona eura zarade u aktuelnoj sezoni Lige prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije