Džeko večeras u duelu sa potencijalnim golmanom reprezentacije BiH

Radiosarajevo.ba
Džeko večeras u duelu sa potencijalnim golmanom reprezentacije BiH
Od 17 sati utakmicom Astana - Olympiacos otvoreno je četvrto kolo grupne faze Europa lige, u okviru koje će večeras u različitim terminima biti odigrane 24 utakmice.

Kako smo već i najavljivali najzanimljiviji susret večeras očekuje se u Istanbulu, gdje će utakmicu igrati Manchester United i domaći Fenerbahce, ali ništa manje zanimljive neće biti ni ostale utakmice, kao što je recimo ona između Southamptona i Intera.

Ipak, za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini sigurno najzanimljiviji susret u prvom večerašnjem terminu, od 19 sati, bit će onaj u kojem igra Roma za koju nastupa kapiten bh. Zmajeva, Edin Džeko.

Ekipa Edina Džeke, koji prema ocjenama brojnih nogometnih kritičara igra svoju sezonu karijere, večeras će gostovati kod ekipe Austrije u Beču, a tu na očekuje zanimljiv duel aktuelnog i potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Naime, pored Edina Džeke u redovima Rome na večerašnjem susretu među stativama gola bečke Austrije nastupit će Osman Hadžikić, mladi austrijski golman čiji korijeni sežu do Bosne i Hercegovine.

Hadžikić je veliku pažnju klubova i medija pobudio sjajnim nastupima u utakmicama Austrije upravo protiv Rome i Rapida, te su prema najavama mnogih u toku pregovori austrijske reprezentacije i Hadžikića o njegovom nastupu u nacionalnom timu Austrije. No, ovaj mladi golman ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH, a u nedavnoj izjavi za bhfudbal.ba on je kazao kako ga još niko iz stručnog štaba reprezentacije BiH nije kontaktirao, ali kako bi on volio da se to jednog dana desi.

Svakako će biti zanimljivo gledati da li će aktuelni kapiten bh. Zmajeva nadmudriti potencijalnog golmana bh. reprezentacije, što možete gledati svi u okviru susreta Austrija Beč - AS Roma od 19 sati. I Džeko i Hadžikić će nastupiti među prvih 11 u svom timu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije