Dan kada je Asmir Begović pogodio za Guinnesov rekord

Radiosarajevo.ba
Dan kada je Asmir Begović pogodio za Guinnesov rekord
Drugog novembra 2013. godine prvi golman bh. nogometne reprezentacije, Asmir Begović dospio je u centar pažnje svih medija u Engleskoj, nakon što je uspio oboriti jedan rekord.

Naime, Begović je tada postigao gol sa najveće udaljenosti ikada, a sve to se dogodilo za vrijeme utakmice njegovog tadašnjeg tima, Stoke Cityja i Southamptona u okviru engleske Premier lige.

Gol je postignut samo trinaest sekundi nakon što je lopta izvedena sa centra igrališta, te je Begović prilikom prvog kontakta sa loptom uspio savladati svog kolegu Artura Boruča, čija je procjena bila zaista loša i lopta je, nakon Asmirovog ispucavanja, završila u mreži Southamptona.

Ipak, Begović se nije radovao ovom pogotku, a kasnije je ustvrdio da je to bio dio kolegijalnosti, jer se isto moglo nekada dogoditi i njemu, no ovaj pogodak kasnije mu je donio radost jer je uvršten u Guinnesovu knjigu rekorda. Ime ovog Zmaja od 4. septembra 2014. godine u Guinnesovoj knjizi rekorda stoji uz konstataciju da je postigao gol sa dužine od 91,9 metara.

Ovim pogotkom Begović je uspio ući i u društvo četiri golmana koji su postigli golove u zvaničnim utakmicama engleske Premier lige, a među kojima se nalaze Tim Howard i Peter Schmeichel.

U nastavku prisjetimo se zajedno tog historijskog pogotka.


Asmir Begovic goal Vs Southampton 2-11-2013_720-HD by senkomatic

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije