Vlada Japana odlučila: Ivica Osim dobija Orden izlazećeg sunca

Fena
Vlada Japana odlučila: Ivica Osim dobija Orden izlazećeg sunca
Ivica Osim, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih nogometnih trenera i bivših nogometaša, dobit će posebno priznanje za svoj rad u nogometnim krugovima u Japanu.

Kako je saopćeno iz Ambasade Japana u Bosni i Hercegovini, popularni Švabo koji je jedno vrijeme bio selektor nogometne reprezentacije Japana, u okviru jesenjeg carskog nagrađivanja, bit će nagrađen Ordenom izlazećeg sunca, zlatnih zraka sa značkom, a prema odluci Vlade Japana.

Ovu nagradu Osim će dobiti kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu, kao i promociju zajedničkog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine, navodi se u obrazloženju dodjele nagrade.

Osim je vodio japansku nogometnu reprezentaciju, kao i klub JEF United Ichihara, a bio je i savjetnik japanskog nogometnog saveza.

"Iako je zbog zdravstvenih problema u novembru 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati japanski nogometni savez, istovremeno promovirajući zajedničko razumijevanje između Japana i Bosne i Hercegovine", zaključuje se u obrazloženju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije