Real, Borussia, Leicester, Juve i Sevilla ovjeravaju prolaz u osminu finala

N. K.
Real, Borussia, Leicester, Juve i Sevilla ovjeravaju prolaz u osminu finala
Juventus.com / Miralem Pjanić na treningu Juventusa
Nakon sinoć odigranih utakmica četvrtog kola u grupama A, B, C i D, večeras se nastavlja Liga prvaka u grupama E, F, G i H.

Najzanimljivija i najizjednačenija grupa Lige prvaka – grupa E donosi nova uzbuđenja, s tim da bi sada konačno trebao početi rasplet, osim ako će kao u prošlom kolu oba duela završiti neriješeno.

U Leverkusenu su Tottenham i Bayer odigrali meč bez golova i za Bayer je to bio treći remi iz tri ogleda, dok Tottenham ima po jednu pobjedu, remi i poraz i samim tim su osvojili jedan bod više od Apotekara.

U prvenstvu su i jedni i drugi u problemima i Tottenham je bez pobjede u prethodna tri kola, a kada se tu doda poraz u Liga Kupu i pomenuti remi s Bayerom, dolazimo do broja od pet vezanih mečeva bez pobjede. Bayer je imao niz od četiri utakmice bez trijumfa, a onda su u subotu slavili u Wolfsburgu nakon preokreta. Ovo će biti ukupno treći ogled Tottenhama i Bayera, ali prvi u Londonu.

I drugi susret četvrtog kola E grupe Lige prvaka je izuzetno zanimljiv, s obzirom na to da razlika između vodećeg Monaca i četvrtog CSKA iz Moskve trenutno iznosi samo tri boda, što znači da bi se u slučaju pobjede gostiju u ovom meču sve maksimalno zakompliciralo uoči posljednja dva kola.

Inače, prije dvije sedmice je njihov ogled u Moskvi završen rezultatom 1:1, i to nakon što su gosti iz Francuske do tog izjednačujućeg gola stigli tek u 87. minuti.

U grupi F Borussija Dortmund dočekuje Sporting a aktuelni evropski prvak Real Madrid gostuje Legiji iz Varšave.

Očekivala se borba za drugu poziciju između Borussije i Sportinga, ali kako sada stvari stoje, prave borbe neće biti. Moglo bi ako je Sporting u stanju uzvratiti Borussiji za poraz u prošlom kolu u Lisabonu, kada je tim iz Dortmunda iako oslabljen, slavio sa 2:1.

Ostao je Sporting tako na samo tri boda iz okršaja s autsajderom Legijom, dok Borussia ima već sedam i jasno je da bi novom pobjedom sve riješili dva kola prije kraja. Problem Borussie je što su u tri meča nakon Lisabona upisali samo tri remija, ali ni Sporting nije bio bolji i oni su dva puta remizirali u međuvremenu. Bit će im ovo prvi međusobni okršaj u Dortmundu.

U derbi susretu četvrtog kola G grupe UEFA-ine Lige prvaka sastaju se danski Kopenhagen, koji trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli, i to s istim brojem bodova kao i treći Porto te vodeći Leicester, koji je jedna od rijetkih ekipa koja u ovom takmičenju nakon tri odigrana kola ima maksimalan učinak.

U drugoj utakmici grupe, Porto dočekuje Club Brugge.

Najzanimljiviji meč večeras bi se trebao igrati u Torinu između Juventusa i Lyona u grupi H. "Stara dama", za koju nastupa bh. reprezentativac Miralem Pjanić, nalazi se na čelu tabele grupe H sa sedam bodova a isto toliko ima i drugoplasirana Sevilla koja dočekuje Dinamo iz Zagreba.

Ukoliko Juventus i Sevila ostvare pobjede, sigurno će se plasirati u narednu rundu takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije