Juan Mata: Osjećam se važnim igračem Manchester Uniteda

Anadolija
Juan Mata: Osjećam se važnim igračem Manchester Uniteda
EPA / Juan Mata
Juan Mata (28), vezni fudbaler Manchester Uniteda, kojeg su mediji gotovo "izbacili" iz kluba nakon dolaska Josea Mourinha, kaže da osjeća kao važan igrač tima.

Medijske špekulacije pojavile su se zbog činjenice da je Mourinho tokom drugog menadžerskog mandata u Chelseaju u januaru 2014. godine prodao Matu upravo klubu sa Old Trafforda. Španski veznjak je u subotu od portugalskog trenera dobio veliko priznanja, kada mu je protiv Burnleya dao da nosi kapitensku traku, s obzirom da je Wayne Rooney bio na klupi.

"Nastalo je previše medijskih priča o odnosu Mourinha i mene. Ja sam onaj koji zna šta se dešava i reći ću da se ne dešava ništa", jasno je poručio Mata britanskim medijima.

U dosadašnjem dijelu sezone Mata je upisao 13 nastupa i postigao tri gola, a prije odlaska iz Chelseaja u prvom dijelu sezone 2013/14 odigrao je svega 18 utakmica.

"Osjećam se kao važan igrač u Manchester Unitedu. Otkako sam došao u United bilo je uspona i padova, ali uvijek sam se kod svakog menadžera osjećao važnim igračem i sada je tako. Od dolaska Mourinha nisam imao nikakve posebne razgovore s njim, kao što se priča. Nas dvojica imamo izuzetno profesionalan odnos i to je sve", zaključio je Mata.

Osim za dva spomenuta engleska tima Mata je tokom svoje karijere igrao za Real Madrid II i Valenciju iz koje je stigao na Stamford Bridge 2011. godine. Za reprezentaciju Španije je od 2009. godine odigrao 40 utakmica i postigao deset golova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije