Večeras 4. kolo: Crveni đavoli u paklu Istanbula

N. K.
Večeras 4. kolo: Crveni đavoli u paklu Istanbula
EPA / Trening Man. Utd. u Istanbulu
Nakon kompletiranja četvrtog kola Lige prvaka, večeras su na rasporedu utakmice Evropske lige.

U okviru četvrtog kola tog takmičenja najviše pažnje privlači meč koji će se igrati u Istanbulu između Manchester Uniteda i Fenerbahcea. Inače, Crveni đavoli su prije dvije sedmice na svom Old Traffordu deklasirali goste iz Turske s čak 4:1, tako da nakon tri odigrana kola zauzimaju prvo mjesto na tabeli A grupe, i to s istim brojem bodova kao i drugi Feyenoord, dok je Fener treći i ima dva boda manje od pomenutog dvojca.

To ustvari znači da fudbaleri Fenera u ovom narednom meču jednostavno imaju imperativ pobjede, jer u svim drugim solucijama bi sebi maksimalno zakomplicirali situaciju kada je riječ o plasmanu u nokaut fazu Evropske lige.

Također, susret između Southamptona i Intera predstavlja jedan od zanimljivijih mečeva četvrtog kola UEFA-ine Evropske lige, s obzirom na to da engleski Southampton s četiri osvojena boda trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli K grupe, baš koliko ima i izraelski Hapoel Beer Sheva, dok italijanski velikan Inter za ovim dvojcem zaostaje samo jedan bod. Inače, popularni Nerazzurri su svoje prve bodove u ovom takmičenju osvojili upravo u prošlom kolu protiv Svetaca, i to nakon što su ih na svom terenu savladali s minimalnih 1:0.

I drugi duel Schalkea i Krasnodara ćemo proglasiti derbijem  grupe, i to opravdano, jer je Schalke i dalje prvi, a Krasnodar drugi na tabeli, s tim da sada tim iz Gelsenkirchena ima tri bod više. Stekli su tu prednost pobjedom u prošlom kolu u Krasnodaru i sada je situacija za Schalke vrlo povoljna, a eventualnim trijumfom bi riješili sve dileme.

Krasnodar i dalje ima dosta dobru poziciju, ali će morati u goste Nici i zato bi im barem jedan bod itekako dobro došao. Nije ruski tim u nekoj posebnoj formi i problem je veliki broj neriješenih rezultata pa su tek peti na tabeli. Schalke se s druge strane maksimalno razigrao i nisu poraženi na posljednjih sedam mečeva u svim takmičenjima, s tim da su i dalje u donjem dijelu Bundeslige. Pomenuti duel u Krasnodaru koji je Schalke riješio u svoju korist sa 1:0 im je i jedini međusobni do sada.

Roma, za koju nastupa kapiten bh. fudbalske reprezentacije Edin Džeko, gostuje Austriji Beču.

Konyaspor, čiji su članovi trojica  bh. igrača - Deni Milošević, Riad Bajić i Amir Hadžiahmetović, gostuje u Portugalu ekipi Brage.

Parovi 4. kola Evropske lige:

A-grupa
Fenerbahce - Manchester United
Zorya - Feyenoord

B-grupa
Astana - Olympiacos
APOEL - Young Boys

C-grupa
Anderlecht - Mainz 05
FK Qabala - Saint-Etienne

D-grupa
Maccabi Tel Aviv - AZ Alkmaar
Zenit St. Petersburg - Dundalk

E-grupa
Astra - Viktoria Plzen
Austria Beč - Roma

F-grupa
Athletic Bilbao - Genk
Sassuolo - Rapid Wien

G-grupa
Ajax - Celta Vigo
Panathinaikos - Standard Liege

H-grupa
Braga - Konyaspor
Gent - Shakhtar Donetsk

I-grupa
Nice - Salzburg
Schalke - Krasnodar

J-grupa
Fiorentina - Slovan Liberec
PAOK - Qarabag

K-grupa
Southampton - Inter
Sparta Prague - Hapoel Beer Sheva

L-grupa
Zuerich - Steaua Bukurešt
Villarreal  - Osmanlispor

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije