Aktuelni najbolji igrač lige potpisao ugovor sa Željezničarom

Fena
Aktuelni najbolji igrač lige potpisao ugovor sa Željezničarom
Nakon što je krajem mjeseca septembra sporazumno raskinuo ugovor sa tuzlanskom Slobodom, jedan od najpopularnijih nogometaša na terenima Premijer lige BiH danas je potpisao ugovor sa svojim novim timom.

Plavi salon Stadiona Grbavica bio je danas poprište potpisivanja novog ugovora između Zajke Zebe i FK Željezničara, kojem će se Zeba pridružiti već u ponedjeljak kada će biti održano i njegovo zvanično predstavljanje.

Ugovor koji je potpisan na jednu i pol godinu mogao bi donijetio mnogo dobrih stvari objema stranama, a sigurno je da je Željezničar sretan što je ponovo dobio Zebu u svojim redovima.

"Sretni smo što smo danas nakon relativno kratkih pregovora potpisali ugovor sa Zajkom Zebom. Vjerujemo da će on svojim ljudskim i igračkim osobinama donijeti jedan novi kvalitet u našu ekipu. Detalje ugovora smo dogovorili u najkraćem mogućem roku i ovim putem Zajki zahvaljujem na korektnosti. Zaista je pokazao veliku želju da ponovo zaigra u plavom dresu", istakao je glavni skaut FK Željezničar Aldin Čenan, poželivši Zebi dobrodošlicu.

Zeba je istakao da je imao veliki broj poziva i veliku podršku navijača i prijatelja da se vrati u Željezničar.

"Vjerujem da zaista mogu dosta pomoći ekipi na terenu i mislim da ću se idealno uklopiti u plavu priču. Hvala kompletnom rukovodstvu Kluba na maksimalnoj korektnosti i nadam se da ću kroz nekoliko godina karijeru završiti u svom Klubu i svom dresu", naveo je Zeba nakon potpisa ugovora.

 

Inače, Zeba je rođen 22. maja 1983. godine u Srajevu. Jedan je od bh. nogometaša koji su igrali za brojne klubove u regionu, ali svoju juniorsku karijeru počeo je u dresu Plavih. Za klub sa Grbavice debitovao je 12. decembra 2000. godine, a nastupio je u 111 utakmica, postigavši čak 35 golova, a ubilježio je i više od 30 asistencija. 

Zeba je sakupio i pet nastupa za A reprezentaciju BiH, te sedam nastupa za mladu reprezentaciju gdje je postigao i jedan pogodak.

U protekloj sezoni je u dresu Slobode odigrao 34 utakmice. Postigao je 12 golova, ubilježio četiri asistencije te je na kraju sezone proglašen za najboljeg igrača lige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije