Pogledajte kako je danas ispred Zetre: Odavno nije bila veća gužva

8
L.S.
Pogledajte kako je danas ispred Zetre: Odavno nije bila veća gužva
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Građani čekaju na vakcinaciju

Ispred Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samaranch", sarajevske Zetre jutros su zabilježene velike gužve. Građani strpljivo u redu čekaju na svoju dozu vakcine.

Razlog gužvi je kontingent vakcina protiv koronavirusa Pfizer/BioNTech, koji je jutros na raspolaganju građanima.

Kako smo ranije najavili, na Zetru danas i sutra stižu doze Pfizer vakcine, a omogućena je i revakcinacija Pfizer-om za one građane koji su prvu dozu primili van Kantona Sarajevo.

Sarajevski heroji: Vatrogasci izvukli mladunče koze iz bunara i predali ga vlasniku

Sarajevski heroji: Vatrogasci izvukli mladunče koze iz bunara i predali ga vlasniku

Danas i u nedjelju, dakle 25. i 26. septembra bit će na raspolaganju 5.184 doza Pfizer vakcina na vakcinalnom punktu Zetra.

Građanima su osim Pfizera na raspolaganju i vakcine AstraZeneca i Sinopharm. Važno je naglasiti da se vakcinacija obavlja bez najave. 

Podsjećamo, proces vakcinacije odvija se u dvije smjene, a radno vrijeme je od 8.00 do 20.00 sati. 

U toku proteklog dana, ukupno je aplicirano 2.996 doza vakcina, i to: 1.681 na Zetri i 1.315 doza na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja.

Na Zetri i dalje traju "Dani otvorenih vrata", gdje je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Također je i na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, koji imaju više od 18 godina, bez prethodne najave. Podsjećamo da se revakcinacija vrši na punktovima na kojima su primljene prve doze vakcina.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba obišao je Zetru, u našoj galeriji slika pogledajte šta je zabilježio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije