Počela vakcinacija uposlenika KPZ Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Počela vakcinacija uposlenika KPZ Sarajevo
KPZ Sarajevo / Vakcinacija

U Kantonu Sarajevo danas počinje vakcinacija zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, kao i onih smještenih u njihovom objektu na Igmanu.

Uz pomoć mobilnog tima za vakcinaciju, bit će vakcinisano oko stotinu zatvorenika. Zavod je ranije dostavio spisak onih koje je potrebno vakcinisati i u skladu sa tim pripremljene su određene količine vakcina za transport.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se kontinuirano na svim punktovima u domovima zdravlja, u Zetri, kao i putem mobilnih timova za vakcinaciju u domovima i kompanijama.

Nutricionistica Novaka Đokovića otkriva: Evo šta treba jesti prije i poslije treninga

Nutricionistica Novaka Đokovića otkriva: Evo šta treba jesti prije i poslije treninga

Na raspolaganju su vakcine AstraZeneca i Sinopharm, a na punktu Zetra danas je na raspolaganju i oko 3.300 prvih doza Pfizer vakcina.

Iz Federalnog zavoda za javno zdravstvo potvrđeno je da će za 20 dana biti isporučene i druge doze ove vakcine.

Mobilni timovi su prethodnih dana vakcinisali i nekoliko hiljada radnika u kompanijama, po dogovoru Ministarstva zdravstva KS i Udruženja poslodavaca FBiH.

Do sada je izvršena vakcinacinacija uposlenika: Euroasfalta, Konzuma, Željeznica Federacije BiH, Grasa, Bosnalijeka, BH Pošte, Centrotransa i drugih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije