Poznati termini za revakcinaciju u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Poznati termini za revakcinaciju u Kantonu Sarajevo
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vakcinacija u Zetri

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv COVID-19 u Kantonu Sarajevo obavijestili su građane koji su primili prvu dozu vakcine Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm da će se u narednim danima vršiti revakcinacija.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen u tabeli, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Oni koji su propustili termin za revakcinaciju, mogu to obaviti svaki dan na onom punktu u Kantonu Sarajevo gdje su primili prvu dozu.

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Majka (19) pokušala prodati dijete kako bi od novca pokrenula vlastiti posao

Punktovi za vakcinaciju su Olimpijska dvorana Zetra, te domovi zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad.

"Važno je istaći da je na Zetri moguća revakcinacija građana koji su prvu dozu primili van Kantona Sarajevo, vakcinama Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm. Ministarstvo zdravstva poziva građane Kantona Sarajevo na vakcinaciju u što većem broju, uz poštivanje svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva naglašavaju da je vakcinacija najbolji način da građani zaštite sebe, svoju porodicu i osobe oko sebe kako bi se svi što prije nastavili normalno živjeti, bez ograničenja i mjera koje su zbog epidemije još uvijek na snazi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije