Spoj ukusa i zdravlja: Sarajevo Food Dictionary održao prvu Detox noć

Radiosarajevo.ba
Spoj ukusa i zdravlja: Sarajevo Food Dictionary održao prvu Detox noć
Foto: Sarajevo Food Dictionary / Prva Detox noć
Sarajevo Food Dictionary je u ponedjeljak, 16. aprila održao "Detox noć", prvi događaj ovog tipa u Sarajevu u prelijepom ambijentu Sunnyland Trebevića u partnerstvu sa Biona.ba.

Odaziv pratilaca SFD-a je bio mnogobrojan sa željom da probaju nešto novo, zdravo ali i slasno.

Za pripremu delicija zadužen je bio Safet Salihović, poznat po spojevima ukusa na koje niko nije ostao ravnodušan.

Na meniju je prvo bila servirana Detox bomba supa od svježih brokula, cvekle i slatkog krompira koja je svim prisutnima otvorila apetit i želju da što prije probaju predjelo koje je činila salata od mikrobilja.

Tako se na stolu našlo i glavno jelo koje je činila slasna piletina marinirana u limunovom soku, uz prilog dimljenog patlidžana sa slanutkom u tahini sosu.

Prva Detox noć - undefinedFoto: Sarajevo Food Dictionary

Naravno pored spoja ukusa, na tanjiru se našla i vizualna poezija te se većina prisutnih uhvatila svojih smart telefona da taj trenutak zabilježe.

Na kraju je bio serviran puding od kokosovog mlijeka, chia sjemenki i pirea od kivija. Ova kombinacija sve prisutne nije ostavila ravnodušnima te možemo slobodno pretpostaviti da će se vrlo brzo naći na stolu mnogih prisutnih kao zdrava varijanta deserta koja je iznenadila teksturom i spojem ukusa.

Prva Detox noć - undefinedFoto: Sarajevo Food Dictionary

Svi prisutni su otišli kući zadovoljni s priručnikom proljetne detoksikacije organizma koji su dobili uz samu večeru, a koji je s preciznošću uradio tim iz biona.ba.

Sarajevo Food Dictionary planira i ubuduće organizirati događaje poput ovih kako bi pružio svojim pratiocima nova i kvalitetnija gastro iskustva, pristupačna za sve nas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije