Otvorena izložba učeničkih radova u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Otvorena izložba učeničkih radova u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu
Foto: Facebook / Izložba učeničkih radova u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu

U utorak, 16. aprila, galerija Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo je postala centar kreativnosti i inspiracije.

Mladi talenti navedene škole, budući slikari, vajari, grafičari i metalci, blistali su svojim djelima, očaravajući prisutne svojom kreativnošću i vještinom.

Pod mentorstvom svojih profesora Hamzalije Muhića, Lejle Bušatlić, Lejle Ćehajić, Adisa Lukača, Danila Krese, Maje Matašin i Lejle Bešić-Cocozze, koji su im pružili neizmjernu podršku i znanje, ovi talentovani mladi ljudi su uspjeli da prenesu svoje vizije i emocije u umjetnička djela koja su oduzela dah. 

Preminuo bivši bokserski prvak: Prijatelji ga pronašli mrtvog u stanu

Preminuo bivši bokserski prvak: Prijatelji ga pronašli mrtvog u stanu

Posjetioci su imali priliku da urone u bogatstvo boja, tekstura i ideja koje su ove mlade umjetnike inspirisale. Svaki eksponat je bio priča za sebe, svedjočeći o raznolikosti talenata i interesovanja učenika.

Atmosfera otvaranja izložbe bila je puna entuzijazma i divljenja. Gosti su se okupili da podrže mlade umjetnike i da zajedno sa njima proslave njihov trud i predanost umjetnosti. Smješteni u prostoru prepunom energije i kreativnosti, prisutni su razmjenjivali utiske i komplimente, stvarajući tako nezaboravne trenutke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije