Bravo / Martina Mlinarević se oglasila na Twitteru: Ponosna i dirnuta

06. 11. 2020. u 18:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Odabrano je 14 naslova koji ulaze u širi izbor književne nagrade Fric koja se već četvrtu godinu u organizaciji magazina Express dodjeljuje za najbolju proznu neprevedenu knjigu premijerno objavljenu.

Žiri u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Vesna Degoricija, Jagna Pogačnik, Hrvoje Klasić, Vlado Martek i Igor Vikić odabrao je sljedeće knjige:

Cvijetić Darko: "Što na podu spavaš"
Govedić Nataša: "Kako zavoljeti morskog psa"
Gregur Marko: "Vošicki"
Gudelj Marina: "Fantomska bol"
Kaplan Almin: "Meho"
Mehmedinović Semezdin: "Ovo vrijeme sada"
Mihaela Gašpar: "Nemirnica"
Mlinarević Martina: "Bukača"
Nikolaidis Andrej: "Odlazak"
Periš Želimir: "Mladenka kostonoga"
Prtenjača Ivica: "Plivač"
Stolica Ante Zlatko: "Blizina svega"
Vujčić Marina: "Pedeset cigareta za Elenu"
Škare Andrija: "Dva prsta iznad gležnja"

Tokom decembra bit će proglašen uži izbor od šest naslova, a dobitnik početkom januara 2021. godine.

Dosadašnji dobitnici Nagrade Fric su romani „Sjećanje šume“ Damira Karakaša, „Crvena voda“ Jurice Pavičića i „Schindlerov lift“ Darka Cvijetića.

Povodom ove informacije na zvaničnom Twitter nalogu oglasila se Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, koja je izrazila oduševljenje da je njena knjiga "Bukača" ušla u širi izbor za najbolju knjigu.

"Dirnuta i ponosna - moja knjiga Bukača ušla je među 14 najboljih knjiga za najveću regionalnu književnu nagradu Fric. Među više od 50 prijavljenih naslova knjiga objavljenih u protekloj godini , Bukača je ušla u izbor jedne od najprestižnijih nagrada na našim prostorima", napisala je Martina Mlinarević u svom tweetu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)