FB / Martina Mlinarević-Sopta emotivnom objavom čestitala rođendan kćerci

16. 07. 2020. u 17:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 391

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević-Sopta, književnica i novinarka, objavila je na svom Facebook profilu emotivan status povodom šestog rođendana njene kćerke Une.

Njen status prenosimo u cjelosti:

"Sutra ti je rođendan, TajfUna bageru. Šest si godina rijeka. I kamen. I nebo nad njima.

Ne pripremam proslavu jer si u Hercegovini sa svojim dobrim tatom, bakama i krdom šarenih lica koji te obožavaju.

Svaki dan te vidim na blentavim videima i fotografijama, imaš ljeto kao iz starih djetinjstava što danas pomalo nalikuju na bajku u koju nitko više ne vjeruje...Sunce ti u vlasima, makovi u rukama, bosa si, penješ se po stablima, skačeš u vodu. Neka si. Da imaš što pričati malim Česima kad u septembru u školu kreneš. Bit ćete prava ekipa maštača, ti nevaljalica, oni u papučama na Biokovo jurišaju, da oblake uberu.

A tvojih šest bile su zaista za šest filmova. Nek se nastavi čudesno, glasno, svojeglavo, cirkuski, baš onako kako jedino znamo da živimo, ti i ja.

Nek ti ostanu u zdravlju njih dvojica, tebi najvažnijih, jednog što dobila si po rođenju, drugog po življenju, od obojice crpeći najvrijednije, u sebe precrtavajuć'.

Jer mater ako ti se bude i morala odjaviti, nešto ranije od ostalih, s ove pozornice života, pamti da je moj najveći uspjeh samo to što sam u svakom trenu sigurna za koga ostaju tvoje oči i što ti je duša sačuvana od bilo kakvih ružnoća.

Sretan ti rođendan, Una Sopta.

I da znaš, ovdje na ovoj stranici je na desetine hiljada ljudi koji su pratili, najprije borbu za tebe kroz trombofiliju i injekcije, a zatim svakodnevnu borbu s tobom, belaju i bageru moj, postavljačice nemogućih pitanja.

I oni su ti neka vrsta svojte i nikad to ne zaboravi. U njihovim si domovima kroz moje knjige, u mojim si knjigama iz zadnjeg damara mog srca, ali ti samo svoja ostani, i ne daj se imati. Posjedovati. Biti množina", napisala je Martina.

Nikad množina.
Uvijek rijeka.
Uvijek Una.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA