Dvije predstave ove sedmice na sceni Zeničkog pozorišta

Radiosarajevo.ba
Dvije predstave ove sedmice na sceni Zeničkog pozorišta
Radiosarajevo.ba / Zeničko pozorište

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će ove sedmice biti izvedene dvije predstave.

U utorak, 30. mart a u 18.30 sati će biti upriličena prva reprizna izvedba predstave „Žiranti“ prema tekstu Marija Ćuluma, u režiji Muhameda Bahonjića.

Naime, ona spada u oblast najpopularnije dramske vrste, komedija situacije, prije svega one situacijske, vodviljske, a onda i one verbalne, koja proističe iz jezika likova.

Prisutno je obilje komike, dijelovi pjesme i plesa, elementi crnog i lascivnog humora, farse, parodije pa i satire.

U predstavi igraju: Tamara Miličević-Stilić, Zlatan Školjić, Adna Hasanić, Adem Smailhodžić, Ermina Nišić i Muhamed Bahonjić. Za scenografiju predstave je zadužen Mensur Begičević, a za muziku Igor Kasapović.

U četvrtak, 1. aprila u 18.30 sati će biti odigrana predstava prema tekstu Martina McDonagha, u režiji Predraga Štrpca „Sakati Billy sa Inišmana“.

Riječ je o komediji u bijegu od sredine kojom se čovjek ne zadovoljava, od strahova, od spoznaje prolaznosti i promašenosti sopstvenih života, od siromaštva, nedostatka ljubavi, čamotinje svakodnevice, bolesti i smrti.

U predstavi igraju: Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Sabina Kulenović, Faketa Salihbegović Avdagić, Zlatan Školjić, Siniša Vidović, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Tamara Miličević-Stilić.

Sve programske aktivnosti Zeničkog pozorišta se odvijaju uz propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije