Najhrabriji maratonci/ke istrčat će Sarajevo u nedjelju

Promotivni tekst
Najhrabriji maratonci/ke istrčat će Sarajevo u nedjelju
FOTO: Atletski klub Novi Grad / 1st Unusual marathon
U nedjelju, 20. januara u Sarajevu održava se 1st Unusual marathon Sarajevo. Tog dana, cijelim Sarajevom, trčat će oko 190 učesnika, tačnije 53 maratonca/ke i 45 štafeta.
1st Unusual marathon    - undefined

FOTO: Atletski klub Novi Grad / 1st Unusual marathon   

Ovaj neobični maraton, prvi je poslijeratni maraton u Sarajevu. Isti je neobičan po mnogo tome, s toga i nosi naziv „unusual“.

Najneobičnija činjenica Unusual marathon Sarajevo je ta da se neće zaustavljat saobraćaj motornih vozila, da trkači trče trotoarom i dužni su poštivati saobraćajnu signalizaciju tamo gdje policija ne bude regulisala saobraćaj, da nema sudija na stazi i da su dužni organizatoru dostaviti istrčanu rutu, koja je „oslikana“ na osnovu korištenja elektronskog uređaje sa GPS-om , i da se trči usred zime, u januaru, u Sarajevu.

Više pojedinosti i detalja o ovom neobičnom maratonu možete pročitati OVDJE

Start utrke je u Centru Safet Zajko, u nedjelju u 10 sati. Rutu kojom će maratonci trčati, možete pogledati putem tri videa, koji su napravljeni po štafetnim dionicama, prva, druga i treća dionica.

Iz videa možete zaključiti da će trkači pretrčati cijelo Sarajevo od Kozije ćuprije do Blažuja, na toj ruti će proći najljepše dijelove Sarajeva i vjerujemo da će uživati u tome, a posebno oni koji dolaze iz drugih gradova, kao što su Tuzla, Mostar, Zenica, Goražde, Bugojno i ostalih gradova BiH.

Pored ljepote Sarajeva, da bi ovaj maraton uspio, potrebna nam je „ljepota“ naših Sarajlija. Pod ovom „ljepotom“ smatra se da ovaj dan imaju tolerancije, da pokušaju na navedenoj ruti olakšati prolaz trkača, pogtovo da vozači budu oprezniji, da se pješaci pomjere sa strane dok oni koji trče ne prođu, daju aplauz, dodatnu energiju, osmijeh i koju riječ motivacije i podrške.

Da bi bilo koja utrka uspjela, pored lijepe rute, najpotrebnija je podrška gledaoca odnosno građana koji se nađu na toj ruti, s toga molimo naše Sarajlije da u nedjelju budu dobri domaćini, po čemu smo uveliko poznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije