! / To može samo u Sarajevu: Unusual Marathon, zimska trka za najhrabrije

18. 12. 2018. u 10:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

"Kao da maraton sam po sebi nije težak, mi ga organizujemo ni manje ni vise nego usred januara, u zimskom olimpijskom Sarajevu.

Snijeg, led, minus, saobraćaj, mogući smog... pa na to još i 42 i nešto sitno kilometara.

Po uzoru na ekstremne ultra maratone, ekstremne trijatlone i druge challenge kojima se pomjeraju vlastite granice, mi donosimo 1st UNUSUAL 42195m SARAJEVO" , ponosno su najavili organizatori nove trke koja će zagrijati hladnu sarajevsku zimu. 

Trčat će se ulicama grada Sarajeva, kroz pet sarajevskih općina, od Darive do Vrela Bosne, preko Miljacke i Željeznice sa stratom i ciljem u Centru Safet Zajko.

Na mapi možete vidjeti tačno utvrđenu i izmjerenu rutu Unusual maratona.

Unusual Marathon  - undefined

Oficijelni vizual: Mapa Unusual maratona

"Kako će se trčati? Samostalno. Naš maraton je "Unusual" (neobičan) u svakom smislu riječi. Ne samo da saobraćaj neće biti zaustavljen, već neće biti fiksnih sudija duž rute, a niti čipova.  Želimo da vjerujemo da su trkači dobri i iskreni ljudi, te stoga rezultat vrednujemo na osnovu ličnog mjerenja. Sve što je potrebno je elektronski uređaj za mjerenje distance (mobitel/sat/pedometar) i account na aplikaciji STRAVA. Rezultat će biti priznat i vrednovan ukoliko učesnici kao dokaz predoče aktivnost trčanja unutar 6 sati razdaljine 42195 metara zadanom rutom.

Ko će trčati? Trkači entuzijasti. Hrabri i odvažni, pomalo luckasti. Pojedinci ili štafete. Ukoliko neko smatra da mu je 42,2 km u ekstremnim uslovima prevelik zalogaj,  nek skupi još dvoje trkača i prijave se kao tročlana štafeta. Prva štafetna izmjena Dariva, druga Studentski domovi. Jedini uslov je da štafeta bude mješovita.

Zašto će trčati? Zašto da ne? Sezona je prošla, novu očekujemo sa nestrpljenjem, ali prevelik je period bez utrkivanja, bez adrenalina. Nudimo trkačima priliku da ovaj period između sezona premoste na zanimljiv, “unusual” način", poručuju organizatori - Atletski klub Novi Grad.

U startnom paketu učesnici dobijaju drifit majice i Unusual finišersku medalju, a organizator će se pobrinuti da duž rute patroliraju mobilne okrepne stanice sa osvježenjem za trkače. Više o utrci i načinu prijave možete pročitati ovdje.

I na kraju poruka organizatora: Dođite u nedjelju 20. januara da se družimo i uradimo zajedno nešto Unusual.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA