Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Tjestenina je jedna od najlakših namirnica za pripremu. Samo je ubacite u kipuću vodu, zagrijete umak od paradajza i prelijete tjesteninu i imate jeftin, brz i ukusan ručak ili večeru.

A ako se odlučite na kuhanje umaka od paradajza, morat ćete koristiti više posuđa, a tokom radne sedmice vjerujemo da želite zaprljati što manje.

Međutim, tjesteninu s umakom od paradajza možete pripremiti u jednom loncu.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Skuhajte tjesteninu izravno u umaku i uštedite vrijeme i pranje suđa.

Možda već znate da biste trebali koristiti škrobnu vodu za tjesteninu kako biste zgusnuli umak, ali možete učiniti korak dalje i skuhati tjesteninu izravno u umaku, kao što preporučuje Epicurious.

Tri najveće greške u pripremi tjestenine koje svi rade: Majstor otkrio trik za savršenu recepturu

Tri najveće greške u pripremi tjestenine koje svi rade: Majstor otkrio trik za savršenu recepturu

Nema čekanja da voda zavri, nema potrebe za posebnim loncem ili cjedilom.

Kao dodatni bonus, America's Test Kitchen tvrdi da će kuhanje tjestenine u umaku dati više okusa tjestenini.

Tjestenina
Foto: Pinterest: Tjestenina

Lifehacker upozorava da je većina umaka u teglicama pregusta za izravno kuhanje tjestenine, a nedostatak vode uzrokovat će nedovoljno kuhanu tjesteninu i pretjerano gust umak.

Najbolje je slijediti upute Marthe Stewart i upotrijebiti recept posebno osmišljen za jednu posudu ili umak u tegli razrijediti s malo temeljca. Na ovaj način nećete samo napraviti najbolju tjesteninu ikad, nego i najbržu i najlakšu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije