Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?

0
Radiosarajevo.ba
Znate li zašto tjesteninu ne trebate kuhati u vodi?
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Tjestenina je jedna od najlakših namirnica za pripremu. Samo je ubacite u kipuću vodu, zagrijete umak od paradajza i prelijete tjesteninu i imate jeftin, brz i ukusan ručak ili večeru.

A ako se odlučite na kuhanje umaka od paradajza, morat ćete koristiti više posuđa, a tokom radne sedmice vjerujemo da želite zaprljati što manje.

Međutim, tjesteninu s umakom od paradajza možete pripremiti u jednom loncu.

Goganović otišao u Pentagon pa pričao o "stavovima srpskog naroda, historiji, NATO-u..."

Goganović otišao u Pentagon pa pričao o "stavovima srpskog naroda, historiji, NATO-u..."

Skuhajte tjesteninu izravno u umaku i uštedite vrijeme i pranje suđa.

Možda već znate da biste trebali koristiti škrobnu vodu za tjesteninu kako biste zgusnuli umak, ali možete učiniti korak dalje i skuhati tjesteninu izravno u umaku, kao što preporučuje Epicurious.

Tri najveće greške u pripremi tjestenine koje svi rade: Majstor otkrio trik za savršenu recepturu

Tri najveće greške u pripremi tjestenine koje svi rade: Majstor otkrio trik za savršenu recepturu

Nema čekanja da voda zavri, nema potrebe za posebnim loncem ili cjedilom.

Kao dodatni bonus, America's Test Kitchen tvrdi da će kuhanje tjestenine u umaku dati više okusa tjestenini.

Tjestenina
Foto: Pinterest: Tjestenina

Lifehacker upozorava da je većina umaka u teglicama pregusta za izravno kuhanje tjestenine, a nedostatak vode uzrokovat će nedovoljno kuhanu tjesteninu i pretjerano gust umak.

Najbolje je slijediti upute Marthe Stewart i upotrijebiti recept posebno osmišljen za jednu posudu ili umak u tegli razrijediti s malo temeljca. Na ovaj način nećete samo napraviti najbolju tjesteninu ikad, nego i najbržu i najlakšu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije