Student umro nakon što je pojeo tjesteninu staru pet dana, ova kombinacija bila je fatalna

0
Radiosarajevo.ba
Student umro nakon što je pojeo tjesteninu staru pet dana, ova kombinacija bila je fatalna
Foto: Pinterest / Tjestenina

Koliko hrana koja je dugo stajala izvan frižidera, pri čemu može biti riječi o samo nekoliko sati, može biti opasna, pokazuje slučaj 20-godišnjeg studenta AJ.

On je ostatke tjestenine ostavio na sobnoj temperaturi da bi ih pet dana poslije podgrijao i pojeo. Potom je otišao s prijateljima, no ubrzo se vratio kući osjećajući se loše. Najprije je imao glavobolju i bolio ga je stomak, a potom su se simptomi pogoršali te su uključivali povraćanje i proljev.

AJ je odlučio pokušati prespavati svoje tegobe, no sljedećeg dana, deset sati nakon obroka, pronađen je mrtav, piše Mirror.

Ima se, može se: Pogledajte koliko je plaćen najskuplji automobil koji je ove godine uvezen u BiH

Ima se, može se: Pogledajte koliko je plaćen najskuplji automobil koji je ove godine uvezen u BiH

Obdukcija je pokazala da je student preminuo od trovanja hranom uzrokovanim bakterijom "bacilus cereus", čije spore razvijaju toksine koji izazivaju povraćanje i proljev. Kako bi si olakšao stanje, AJ je pio velike količine vode, što je samo pogoršalo situaciju.

Muškarac zgrožen količinom šećera u ledenoj kafi poznatog restorana: 'Ko je ovo stavio u ponudu?'

Muškarac zgrožen količinom šećera u ledenoj kafi poznatog restorana: 'Ko je ovo stavio u ponudu?'

U njegovu slučaju fatalna je bila upravo kombinacija bakterije koja je uzrokovala hipoglikemiju, te aspirina iz lijeka za bol u trbuhu koji je popio prije spavanja. Uparivanje je djelovalo fatalno na jetru pacijenta kojem bi jedino transplatacija pomogla da preživi.

Dr. Bernard, koji je na YouTubeu opisao slučaj preminulog studenta, savjetuje: "Ako hrana čudno miriše, uvijek je bolje biti siguran nego žaliti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije