Znate li kako napraviti pohovani kupus: Brza i jednostavna priprema, a okus će vas iznenaditi

1
Radiosarajevo.ba
Znate li kako napraviti pohovani kupus: Brza i jednostavna priprema, a okus će vas iznenaditi
Foto: Printscreen / YouTube / Pohovani kupus

Pohovane šnicle s kupusom su još jedan dokaz da se najlepša jela mogu se spremiti od najjednostavnijih sastojaka. 

Donosimo jednostavan i brz recept:

Sastojci

  • 10 obarenih listova slatkog kupusa (manjih)
  • troje jaja 
  • malo soli
  • brašno
  • prezle
  • biber
  • ulje za prženje

Priprema

U dublju šerpu sipajte vodu i staviti da se grije. Za to vrijeme očistite manju glavicu kupusa, odnosno uklonite korijen i spoljne oštećene listove.

Ramo Isak: 'Prodat ćemo porodičnu firmu. Ova Vlada nije korumpirana'

Ramo Isak: 'Prodat ćemo porodičnu firmu. Ova Vlada nije korumpirana'

Kada voda prokuha, spustiti kupus tako da udubljenje gdje je bio korijen bude okrenuto prema dnu šerpe

Lagano odvajajte spoljne listove i tako kuhajte par minuta. Prohlađene listove slažite u posudu i izravnajte.

Brašno i prezle sipajte odvojeno u veće plitke tanjire. Jaja umutite sa malo soli. Uvaljajte list kupusa u brašno, umočite ga u jaja, i na kraju ubacite u posudu sa prezlama. 

Tajna je u agdi: Recept za najsočnije ružice s orasima koje svima uspijevaju

Tajna je u agdi: Recept za najsočnije ružice s orasima koje svima uspijevaju

U tavi zagrijati kašičicu ulja, pa pripremljeni list peći samo da porumeni sa obje strane. Tako uraditi sa ostalim listovima.

Poslužite dok je toplo.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije