Znate li kako napraviti pohovani kupus: Brza i jednostavna priprema, a okus će vas iznenaditi
Pohovane šnicle s kupusom su još jedan dokaz da se najlepša jela mogu se spremiti od najjednostavnijih sastojaka.
Donosimo jednostavan i brz recept:
Sastojci
- 10 obarenih listova slatkog kupusa (manjih)
- troje jaja
- malo soli
- brašno
- prezle
- biber
- ulje za prženje
Priprema
U dublju šerpu sipajte vodu i staviti da se grije. Za to vrijeme očistite manju glavicu kupusa, odnosno uklonite korijen i spoljne oštećene listove.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Kada voda prokuha, spustiti kupus tako da udubljenje gdje je bio korijen bude okrenuto prema dnu šerpe.
Lagano odvajajte spoljne listove i tako kuhajte par minuta. Prohlađene listove slažite u posudu i izravnajte.
Brašno i prezle sipajte odvojeno u veće plitke tanjire. Jaja umutite sa malo soli. Uvaljajte list kupusa u brašno, umočite ga u jaja, i na kraju ubacite u posudu sa prezlama.
Tajna je u agdi: Recept za najsočnije ružice s orasima koje svima uspijevaju
U tavi zagrijati kašičicu ulja, pa pripremljeni list peći samo da porumeni sa obje strane. Tako uraditi sa ostalim listovima.
Poslužite dok je toplo.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.