Znate li da režete paradajz pogrešno čitav život? TikTokerica pokazala kako se to pravilno radi

5
Radiosarajevo.ba
Znate li da režete paradajz pogrešno čitav život? TikTokerica pokazala kako se to pravilno radi
Pixabay / Ilustracija

Mnogi od nas uživaju u pripremanju ukusnog obroka, ali budimo iskreni, sjeckanje povrća može biti pravi zadatak.

Nezgodan je, naporan i potrebno je mnogo vremena, što je razlog zašto većina nas voli prečice, a sada, zahvaljujući pametnom triku jedne žene, vaši će dani rezanja paradajza na kockice postati puno jednostavniji, prenosi Mirror.

Poppy O‘Toole, koja se naziva poppycooks na TikToku, otkrila je ultimativnu tehniku ​​za rezanje paradajza bez napora i ostavila je ljude oduševljene. Sve što vam treba je pouzdan oštar nož.

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Vlada FBiH donijela tri važne odluke iz boračke oblasti: Tiču se novčanih isplata

Ona savjetuje da započnete tako što ćete prepoloviti paradajz i izrezati tvrdi dio. Nakon što ste to učinili, spremni ste za čišću i bržu sesiju rezanja.

Zatim samo okrenite paradajz naopako prije nego počnete rezati. Poppyjijn glavni savjet je da smanjite pritisak kako biste izbjegli gnječenje paradajza ili rasipanje sjemenki.

@poppycooks

Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato

♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Ona predlaže korištenje "pokreta piljenja" za glatki proces, što rezultira "ljupkim" urednim kriškama paradajza koje lijepo zadržavaju svoj oblik.

Videozapis prikazuje metodu bez sjemenki, bez nereda, osiguravajući besprijekorno sjeckanje svaki put.

Otkako je Poppy objavila isječak, skupila je više od 16.000 pregleda, a njezini obožavatelji oduševljeni su njenim načinom. Zaprepašteni su što su sve ovo vrijeme krivo sjekli paradajz, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije