Zdravo i fino: Dodajte samo jednu namirnicu u puru i napravit ćete najukusniji doručak na svijetu

Pura je tradicionalno jelo naših prostora, riječ je o rado viđenom gostu na našim stolovima, jer se brzo sprema, zdravo je i ukusno.
Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promijenjen samo s jednom namirnicom – puterom.
Puter, palenti daje jednu posebnu notu i vjerujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.

Seli li Džanan Musa u Beograd? Zmaj na meti Partizana - nude mu dvostruko više nego Real
Sastojci:
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja žutog kukuruznog brašna
3 kašike putera
Priprema:
U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa. Kada voda proključa, polako, sve vrijeme miješajući, sipajte kukuruzno brašno. Smanjite temperaturu i nastavite miješati dok voda ne ispari, a brašno se ne zgusne. Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte puter i sve dobro promiješajte.
Palentu poslužite toplu s mladim sirom ili kiselim mlijekom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.