Zasitno, ukusno i brzo: Pura koja će vas oduševiti za dobar početak dana
Kukurz je namirnica rasprostranjena širom svijeta, a pura je jedno od jela koje se sprema sa kukuruznim brašnom.
Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i prije svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme možete upotpuniti sa kašikom putera.
Sastojci
Mnoge zavio u crno, a večeras sudi na Bilinom polju duel Bosna i Hercegovina - Mađarska
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja žutog kukuruznog brašna
- Kašika putera
Staro bosansko jelo: Pripremite đulbastije koje će vas oduševiti ukusom
Priprema
1. U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.
2. Kada voda proključa sipajte kukuruzno brašno uz konstantno miješanje da se ne stvore grudvice.
3. Smanjite temperaturu i nastavite miješati dok voda ne ispari, a brašno se ne zgusne. Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte puter i sve dobro promiješajte.
Palentu poslužite toplu sa kajmakom ili jogurtom.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.