Zalogaji zadovoljstva: Napravite mekane i neodoljivo ukusne slane muffine

0
Radiosarajevo.ba
Zalogaji zadovoljstva: Napravite mekane i neodoljivo ukusne slane muffine
Print Screen / Ilustracija

Počastite se zanimljivom kombinacijom špinata, svježeg sira i parmezana u obliku muffina.

Popularno jelo ne veće od dlana idealan je snack ili finger food, a idealna je opcija i za vikend doručak.

U nastavku pročitajte kako napraviti najukusnije slane muffine po receptu sa Coolinarike.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • ½ vrećice praška za pecivo 
  • 60 g pšeničnog oštrog brašna
  • 50 g naribanog parmezana
  • 3 jaja
  • 300 g svježeg sira
  • 150 g svježeg špinata
  • 40 g pinjola
  • 1 kašičica Vegete

Priprema

Listove špinata operite, narežite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta.

Žumance i maslinovo ulje dobro izmiješajte električnom miješalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, dobro ocijeđeni svježi kravlji sir i ocijeđeni špinat.

Sve dobro izmiješajte, pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanaca.

Dvije-tri kašike mase stavite u namašćeni kalup za muffine i pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.

Pečene muffine izvadite iz kalupa i poslužite tople uz salatu po želji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije