Za sretnu vezu: Pet stvari koje bi trebali raditi s partnerom svakog jutra

Radiosarajevo.ba
Za sretnu vezu: Pet stvari koje bi trebali raditi s partnerom svakog jutra
Foto: Instagram / Ilustracija

Poslovica kaže da se po jutru dan poznaje, a kako bi ono bilo što ljepše otkrivamo vam kako da ga popravite zajedno sa svojim partnerom.

Naime, rješenje se krije u pet jednostavnih gesti koje bi trebali uvesti u svoju dnevnu rutinu i tako si osigurati ugodan početaka dana.

Šta se to uz komplimente i prvu jutarnju kafu našlo na listi možete otkriti u nastavku:

1. Pozdravite se

Ujutro nakon buđenja pozdravi partnera s “Dobro jutro”. Premda se naizgled ova radnja podrazumijeva nerijetko zaboravimo na te dvije jednostavne riječi. Jutro je uvijek ljepše započeti s upućenim lijepim željama koje se kriju iza ovog pozdrava.

2. Udjelite kompliment

Dan se po jutru poznaje pa neka to ono bude obasipano komplimentima. Ne moraju to biti velike riječi i teatralne geste, dovoljno je tek da jedan drugome pohvalite odabir odjeće, miris, izgled… sitnice su ono što se broji.

3. Pogledajte se u oči

Na početcima svoje veze zasigurno niste prestajali gledati jedno u drugo, ali s vremenom je ta gesta zamijenjena nekim drugima. Ipak, lijepo je vratiti se na početak i ponovno se povezati na ovaj način. Ne kaže se uzalud da su oči ogledalo naše duše.

4. Našalite se

Nema ništa bolje od toga kad dan započne u dobrom raspoloženju jer tada imamo osjećaj kako smo sposobni i spremni na sve. A šta je bolje za podizanje raspoloženja od šala i pošalica. Ne moraju ni biti dobre, čak i one loše znaju izmamiti osmijeh na lice.

5. Ustanite ranije kako bi zajedno popili kafu

Popijete li ikada zajedno kafu prije svih obaveza koje nosi radni dan? Neka vaši zajednički trenuci ne budu rezervirani samo za vikend i slobodne trenutke. Ako neko od vas dvoje ustane samo 10 minuta ranije moći će pripremiti ukusnu kafu koja će zasigurno pridonijeti romantičnoj jutarnjoj atmosferi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije