Ključevi za sretnu vezu: Pazite li na ove tri stvari?

Radiosarajevo.ba
Ključevi za sretnu vezu: Pazite li na ove tri stvari?
Foto: Pixabay / Ilustracija

Sreću u vezi je teško definirati. Ne samo da je svaka veza drukčija, nego svaka osoba ima drugu definiciju sreće. Neki ljudi sreću vide kao život bez konflikta.

Za druge sreća znači intimnost, zabava i smijeh. Bez obzira na definiciju, sreća je direktno povezana s očekivanjima, potrebama i željama, a te stvari se s vremenom mogu mijenjati.

Psihoterapeutkinja Stacy Kaiser za Live Happy objasnila je koje su svakodnevne stvari važne za sretnu vezu.

Da bi odnos dugo trajao i bio sretan s malo sukoba ključne su ove stvari:

1. Poštovanje

Svaka uspješna veza izgrađena je na poštovanju. Poštovanje znači brigu o željama i potrebama partnera i uvijek ih trebate uzimati u obzir prije nego što govorite ili djelujete. Očekuje se da će vaš partner slijediti iste smjernice. Poštovanje znači udobnost, dobrobit i sreću osobe koja je na istoj razini kao i vi.

2. Odanost

Osjećamo se sretno kad znamo da nam neko čuva leđa. Odnosi imaju najveći uspjeh kada se svaki partner u svakom trenutku fokusira na pružanje podrške. To također znači da ako je vaš partner učinio nešto za što smatrate da nije u redu ili ne odobravate, da ćete o tom pitanju razgovarati privatno, nikada pred drugima.

3. Prioritet

Ako želite izgraditi jači pozitivni odnos, recite partneru da vam je prioritet. Posvetite vrijeme i energiju razgovoru, potrebama i željama. Budite sigurni da vas dvoje imate "kvalitetno vrijeme" za povezivanje i uživanje. Iako su djeca, posao i druge obveze također prioriteti, pronađite ravnotežu tako da svoju vezu ne zapostavite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije