Vježbama za stomak ova influenserka zaludila je internet

1
Radiosarajevo.ba
Vježbama za stomak ova influenserka zaludila je internet
Foto: Instagram / Influenserka Chloe Ting

Chloe Ting, 34-godišnja fitness You Tube zvijezda objavila je video pokazujući 18 vježbi za trbušnjake, a svaka se izvodi 15 do 30 sekundi s odmorima. Sve što vam je potrebno jesu prostirke i bučica i spremni ste.

Desetominutni izazov uključuje 18 različitih vježbi, a mnoge su žene nakon riješenog izazova postavile slike prije i poslije koje pokazuju njihov fenomenalni napredak.

Fitness influenserica prije nego je izgradila svoju karijeru na društvenim mrežama radila je kao korporativni statističar. Sada je prati više od 3 miliona ljudi samo na Instagramu, a njen YouTube kanal je šesti najgledaniji u Australiji.

Preporučljivo je prije započinjanja bilo kojeg treninga zagrijati se kako biste olabavili tijelo i lagano podigli puls, pogotovo ako ste cijeli dan sjedili.

U izazovu ćete proći kroz 18 vježbi radeći ih 15 do 30 sekundi s pet do 10 sekundi odmora.

Video započinje s ruskim zaokretom, jednom od najpopularnijih i najjednostavnijih vježbi kada je u pitanju vježbanje trbušnih mišića.
Sjednite tako da vam koljena budu savijena, a prsa podignuta, tako da trup i noge čine slovo V.

Pripazite na to da vam kičma bude što ravnija. Sada vam preostaje da se okrećete s jedne na drugu stranu, držeći pri tome noge lagano podignute od poda. Za dodatni efekat možete se koristiti i utezima koje ćete držati s obje ruke i jednakomjerno ih premještati s jedne strane na drugu.

Nakon toga izvodi naizmjenično podizanje nogu. Da biste to napravili, podignite noge visoko i držite bučicu podignutu iznad prsa. Zatim podignite noge. Morate biti sigurni da ste uključili trbuh, a da biste to učinili, stisnete trbušne mišiće što je moguće čvršće.

Nakon toga pokazuje i ostale vježbe, a tu su i penjači (mountain climbers), izdržaji u raznim varijantama, glute bridge, dvostruki trbušnjaci i slično.

Chloe trening završava s dvije jednostavne vježbe, a to su dead bug i plank jacks.

"Nećete dobiti trbušnjake, neće vam narasti guza ili biceps nakon jednog ili dva videa ili za 1, 2, 3 ili 4 sedmice jer smo svi različiti. Puno puta sam objasnila da je potrebno vrijeme i puno faktora, zato nemojte misliti da će jedan video odrađen jednom napraviti magiju. Ja nisam medicinski stručnjak i ono što dijelim na svom kanalu su moji stavovi i ono što mi je pomoglo. Vaše zdravlje i sigurnost od najveće su važnosti, pa saznajte šta vašem tijelu najviše odgovara“, objašnjava Chloe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije