Uz ovaj jednostavan trik riješite se neugodnog mirisa luka iz svog doma: Evo šta da uradite
Nakon pripreme jela neugodan miris luka se vrlo često proširi vašim domom, ali možete ga se riješiti jednostavnim trikom.
Poznati kuhari otkrili su da postoji način kako spriječiti neugodan miris i pritom dobiti na svježini doma.
Naime, tajna leži u sodi bikarboni i šećeru koji se stavljaju u nasjeckani luk prilikom dinstanja. Ovaj trik koristi i Gordon Ramsey.
Treba li zabraniti korištenje mobilnih telefona u školama?
Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim te također sprječava širenje neugodnog mirisa luka po kući za koji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom toplinske obrade.
Soda bikarbona luku daje potrebnu gustoću koju bi dobili pripremom zaprške pa vam samim time zaprška nije ni potrebna.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.