Nemate ideju za ručak? Napravite ribu u hrskavom i aromatičnom prelivu, jedan dodatak će oduševiti
Isprobajte ribu u hrskavoj korici od krušnih mrvica s aromatičnimumakom od putera, limuna, bijelog luka i peršuna.
Ovo predivno jelo jednostavno se topi u ustima, a odličan je izbor za ručak.
Možete koristiti bakalar ili neku drugu bijelu ribu, a recept prenosimo s YouTube kanala One day One recipe.
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
Sastojci
- 600 g fileta bakalara (ili neke druge bijele ribe)
- 35 g krušnih mrvica
- 25 g putera
- 1 limun
- 1/2 luka
- svjež peršin
- 1 čehna bijelog luka
- 2 kašike bijelog vina
Priprema
Filete ribe prelijte sokom od limuna. Zalijte bijelim vinom, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira oko 30 minuta u frižideru.
Pomiješajte sitno nasjeckani luk, pa dodajte nasjeckani peršun, naribanu koricu limuna, nasjeckani puter i krušne mrvice. Smjesu rukama malo promiješajte i prelijte preko ribe koju ste prethodno posolili i popaprili. Pokapajte maslinovim uljem.
Pecite ribu u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.