Nemate ideju za ručak? Napravite ribu u hrskavom i aromatičnom prelivu, jedan dodatak će oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Nemate ideju za ručak? Napravite ribu u hrskavom i aromatičnom prelivu, jedan dodatak će oduševiti
Foto: YouTube / Riba

Isprobajte ribu u hrskavoj korici od krušnih mrvica s aromatičnimumakom od putera, limuna, bijelog luka i peršuna.

Ovo predivno jelo jednostavno se topi u ustima, a odličan je izbor za ručak.

Možete koristiti bakalar ili neku drugu bijelu ribu, a recept prenosimo s YouTube kanala One day One recipe.

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Sastojci

  • 600 g fileta bakalara (ili neke druge bijele ribe)
  • 35 g krušnih mrvica
  • 25 g putera
  • 1 limun
  • 1/2 luka
  • svjež peršin
  • 1 čehna bijelog luka
  • 2 kašike bijelog vina

Priprema

Filete ribe prelijte sokom od limuna. Zalijte bijelim vinom, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se marinira oko 30 minuta u frižideru.

Pomiješajte sitno nasjeckani luk, pa dodajte nasjeckani peršun, naribanu koricu limuna, nasjeckani puter i krušne mrvice. Smjesu rukama malo promiješajte i prelijte preko ribe koju ste prethodno posolili i popaprili. Pokapajte maslinovim uljem.

Pecite ribu u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije