Ukusniji od kupovnih: Ovako se kisele krastavčići kojima se ne može odoljeti
U hladnim mjesecima nijedan obrok nije potpun bez kiselih krastavaca, a najpopularniji su svakako bebi kornišoni.
Donosimo vam recept kako se kisele krastavčići, kojima će malo ko moći odoljeti. Bit će ukusniji i od kupovnih, a gotovi u tri koraka.
Sastojci za preliv:
5l vode
150g soli
75ml esencije
1/2 konzervansa
1 vinobran
Sastojci:
3kg kornišona
crni biber u zrnu
korijander
salčica
Priprema:
Sastojke za preliv sjediniti i dobro izmiješati. Oprane i očišćene krastavce stavljati u čiste sterilisane tegle i dodavati začine po ukusu. Naliti prelivom, piše Letinakuhinja.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.