Ukusan klasik gotov za samo pola sata: Priprema se od ostataka iz frižidera
Ponekad dobro jelo možete napraviti od sastojaka koje uglavnom svi imamo u frižideru.
Ako tražite brz i ukusan obrok koji će zadovoljiti i velike i male, ova slana pita s lisnatim tijestom savršen je izbor. U samo 15 minuta pripreme i 30 minuta pečenja, možete uživati u sočnom specijalitetu.
Idealna je za porodičnu večeru, brzi ručak ili čak kao ukusni zalogaj za društvo. Ovaj jednostavan recept ne zahtijeva mnogo truda, a rezultat će vas sigurno oduševiti.
Dragan Bursać: Bosanskim Srbima je glavni grad Sarajevo, sve ostalo je izmišljotina
Sastojci:
- 1 pakovanje lisnatog tijesta
- 150 g salame (na kockice)
- 1 tikvica
- 3 jaja
- 100 g naribanog sira (gauda ili cheddar)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u kalup za pečenje. Tikvicu narežite na tanke kolute. U zdjeli izmiješajte jaja, vrhnje, so i biber, dodajte salamu i sir.
Smjesu prelijte po tijestu i rasporedite tikvice po vrhu. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Poslužite toplo.
To je to. Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.